FInn DinghySzerdán kitűnő DNY-i  szélben, őszi napsütésben négy remek futammal indult a regatta, ám a következő napon az égbolt beborult, s az esőfelhők is megérkeztek, ám ekkor még mindig sikerült újabb három futamot megrendezni, ami azonban a pénteki napra már nem volt elmondható. A szakadő eső sajnos elmosta a szelet, így aznap csupán egyetlen futamra futotta, így a végső eredmények szombaton dőltek el, noha az élbolyban a végső két futam már komolyabb változást nem eredményezett.  A végső győzelmet és ezzel a magyar bajnoki címet Pál Gaszton szerezte meg a masters kategória győztese, Ian Ainslie és Pallay Tibor előtt, míg a negyedik helyen a masters kategória ezüst érmese, Szilvásy Attila végzett nyolc pontos előnnyel a masters bronz érmese, és az összesített lista ötödik helyezettje, Huszár Géza előtt. Az utolsó napon nyújtott remek teljesítményének és két korábbi futamban megszerzett első helyezésének köszönhetően lépett előre a tizenegyedik helyről a hatodikra a finn dinghybe aprócska kitérőt tett Czégai Péter,s végzett pontszerző helyen élete első finn versenyén.
A juniorok versenyét a végig vezető, s az összesített lista 14. helyén végző Haidekker Elemér nyerte meg, míg a második helyen Pajor Szabolcs végzett, aki az utolsó napon utasította maga mögé Hirschler Richárdot. A Grand masters győztese Székely Antal, a grand grand masters-é Farkas József, míg a legenda kategória győztese a mezőny legidősebb versenyzője, Zsindely László lett.

A négy nap tíz futama során változó időjárási - és szélviszonyok között küzdhettek meg egymással a versenyzők Balatonlelle partjainál, s dönthettek a bajnoki helyezések sorsai felől, melyek közül a legértékesebb, az összetett győzelem, s egyben a bajnoki cím ezúttal Pál Gasztonhoz vándorolt.

E.B.
Abszolút
1. Pál Gaszton  22 pont
2. Ian Ainslie 24 pont
3. Pallay Tibor 38 pont
4. Szilvásy Attila  40 pont
5. Huszár Géza    48 pont
6. Czégai Péter  51 pont
 
Masters
1. Ian Ainslie 24 pont
2. Szilvásy Attila 40 pont
3. Huszár Géza 48 pont
 
Junior
1. Haidekker Elemér 88 pont
2. Pajor Szabolcs  104 pont
3. Hirschler Richárd  106 pont
 

Eszes Bernadett