A Balatonfüredi Yacht Club vállalta, hogy a szeptember 18-19-i hétvégén megrendezésre kerülő versenyükön ismét kiírja a hajóosztály bajnokságát, melybe a korábban lebonyolított két futam nem számítana  bele, hanem a két napra tervezett nyolc futam adná a verseny végeredményét, s aszerint dőlnének el a bajnoki helyezések.
Az időjárással ezúttal sem volt teljes mértékben szerencséje a regattára érkező 14 egységnek, ám ezúttal nem a szél jelentette elsősorban a problémát, hanem a kellemetlen, hűvös, esős időjárás.

A szombati nap szélcsend és szakadó eső miatt halasztással vette kezdetét, , ám kora délután elkezdett lengedezni a DNY-i szél, s az eső is elállt, így egy órakor fokozatosan élénkülő szélben sikerült elrajtoltatni az első futamot, melyet aznap még további három követett.  Már az első két futamon is a későbbi bajnok kettős, Várady Szabó János és Petheő Tamás bizonyut a legeredményesebbnek, s szelte át elsőként a célvonalat, melyet két harmadik helyezéssel toldott meg, így egy pontos előnnyel zárta a napot Litkey Csaba és Kovács Máté előtt.

Vasárnap reggel ismét az eső volt az úr, ám fújdogálni látszott az északi szél, ezért a rendezőség a vízremenetel mellett döbtött, mint utólag kiderült helyesen, hiszen ismét négy remek futamot sikerült lebonyolítani. Az élbolyban azonban nem történt változás, megtartotta vezető pozícióját, s szerezte meg a 2010. évi bajnoki címet a Várady Szabó-Petheő kettős, míg az ezüstérmet Litkey Csaba és Kovács Máté, a bronzot pedig Diószegi Zoltán és Jankovics Gábor nyakába akaszthatták fel. A negyedik helyre utolsó napi teljesítményével előre lépett Hunfalvy Péter és Eszes Tamás, míg az ötödik helyen Róka Sándor és Korompai Zsolt, a hatodikon pedig Kasuba István és Honti Norbert végzett.
A hűvös, csapadékos, novemberi hónapot idéző kellemetlen időjárás ellenére nyolc remek futamot és egy kitűnő versenyt zárhatott a mezőny, mellyel mind a versenyzők, mind pedig a rendezőség elégedett lehetett.

F18 OB

 

Eszes Bernadett