Dióék kisebb megszakítással 2008 óta vitorláznak F18-ban és egyre jobbak. Először Dió tett egy kitérőt a Nacra 17 osztályba, majd Gabesz ült be Virág Flóra mellé egy téli felkészülés erejéig. Ők Palmán futamot is nyertek az olimpiai osztályban. Azután Gabesz az Eurovit első mancsaftjaként megszerezte eddigi legfényesebb eredményét az idei Kékszalagon és utána rögtön indultak is a mediterrán Dániába. Dió ezzel szemben az idén egyéb elfoglaltságai miatt alig tudott hajózni.
A felmérésen még kaptak egy defektet a sólyakocsival, de utána már szépen meneteltek. Az első nap három futam pörgött le két csoportra osztva a 124 versenyző egységet. Dióék a Zöld szalag alatt vitorlázva 14, 34, 11. helyeket gyűjtötték össze, majd a szerdai napon még 8,3,18. pozíciókkal javították az összképet. Most már van egy kiejtőjük is és ezzel a 23. helyen zárták a kvalifikációs alapszakaszt.
Innentől az Arany csoportban versenyeznek ahova nagyon szép össz eredménnyel jutottak be. Már a 11 és a 8 is szép volt, de befutni harmadikként a csoportjukban az igazán bűvös dolog :) .
Hajrá fiúk, csak így tovább!

http://www.f18worlds2017.dk/wp-content/uploads/2017/07/Results.htm