StarA többihez hasonlóan a sztárosok sem jártak jobban, nekik is a kellemetlen, ősz végét idéző nyirkos, széltelen időjárással kellett megküzdeniük, ám szerencséjükre nekik három napon is sikerült futamokat lebonyolítaniuk, így négy nap alatt hét nagyszerű futam kerülhetett megrendezésre.

Csütörtökön gyenge keleti szélben mindkét futamot Gereben Marci és Gereben Petya nyerte meg, ám a második-negyedik helyezések eldöntése minden futamon nagyon szoros küzdelmet mutatott  a Kátai-Pilisy, Bendicsek-Vezér és Tenke- Bezeréti kettősök között, akiket csupán egyetlen pont választott el egymástól az első napot követően.
Pénteken aztán az égiek összeesküdtek a csillaghajósok ellen is és az egész napos szakadó eső teljes mértékben elmosta a szelet, s hosszas parti halasztásra ítéltetett a 11 egységből álló mezőny.

A hétvége azonban újabb három, majd két futamot eredményezett az indulók számára északias szélben, ám változatlanul esőzésben, melyen a szoros küzdelem tovább folytatódott, olyannyira, hogy az élen holtverseny alakult ki a Tenke Tibor és Bezeréti Miklós alkotta duó, valamint a Gereben testvérpár között, melyből ezúttal Tenkéék kerültek ki győztesen, s szerezték meg ez által a bajnoki címet. A bronzéremért hasonlóan erős párharc zajlott Kátai Péter és Pilisy György, valamint a címvédő Litkey Árpád és Mesterházy Nagy Ákos kettős között, mely során két pontos előnnyel Kátaiék bizonyultak sikeresebbnek.

A kedvezőtlen időjárás ellenére komoly versengésnek és küzdelemnek lehetett szemtanúja bárki, aki a hétvégét Földváron töltötte, vagy követte nyomon a hajóosztály hét futamát a 2010. évi bajnokságon.

Helyezettek

 

Eszes Bernadett