Amellett, hogy a helyszínt az Atomerőmű SE báziskikötőjében tartották, a lebonyolításba az ASE Vitorlás Szakcsoportja (VSC) is besegített.
A mára a Kalóz osztály mellett nagyhajós versennyel is kibővült vitorlás iparági összejövetel igazi ünnep volt 34 Kalózzal, 31 nagyhajóval, meghívott vendégekkel, szervezőkkel. A megnyitón - többek között Tari Gábor, a MAVIR Zrt. vezérigazgatójától - elhangzottak alapján a sportszerűség, a baráti találkozó volt a szervezés fókuszában.
Kár, hogy az időjárás mintha nem tudott volna minderről... Az első nap ugyanis a kalózosok számára csak egy komoly „evezős versenyt" hozott a szinte teljes szélcsend, a borongós ég alatt. Ennek ellenére a csapattagok kitettek magukért.

Másnap jelentősen változott a helyzet! A jó kettes fokozatú északi szélben valóban élvezetes kalóz és nagyhajós verseny alakult ki - már csak a saját és a másik hajóosztály pályáját kellett jól megkülönböztetni, főleg a befutónál. És persze az elmaradhatatlan eső... A Kalózok pedig mindeközben két harcos futamot is teljesítettek.
Összesítettben a nagyhajók között a Capella nevű 70-es cirkáló (MVM Controlling) végzett az első helyen Hámos Zoltán kormányzásával, a legjobb paksi a Lelemény nevű Dolphin 26-os hajó lett Gál Attila vezetésével. Kalóz osztályban az ASE VSC az 1. és a 2. helyet is megszerezte (Nagy Róbert-Mészáros Miklós, Boromisza László-Boromisza Tamás révén). A nők között Gáspár Szilvia-Kákai Emese a 2. helyen végzett. A szép eredmények az ASE VSC csapatelsőségét és az IVT vándorkupa 14. alkalommal (!) történő elnyerését is jelentették.
A hangulatról első este a Back II Black csapata gondoskodott - a Figula Pincészet kiváló borai kíséretében. Szombaton pedig színészegyveleg és Kiss Ádám stand-up showja után a Hanti Band, a MAVIR profizmust idéző buli zenekara volt a színpadon.
A MAVIR és a rendezési feltételeket részben biztosító ASE egyaránt kitett magért: az idei iparági vitorlás találkozó is kiválóan sikerült.
Találkozunk a 40. jubileumi Iparági Vitorlás Találkozón, 2011. szeptemberében, Balatonfüreden, ahol 1985, 1992, 1998, 2002, 2006, 2009 után - szándékaink szerint - ismét a PA Zrt. illetve az ASE vitorlásai lesznek a házigazdák! 

Hadnagy Lajos