Igaz a Boromisza Tamás vezette ifjúságiaknak kijutott a júniusi esőből, hidegből, de a többi korosztály Nagy Jenővel Balatonfüreden, illetve Stadler Csaba utánpótlás osztálykapitány irányításával a Faddi Duna holtág partján jól ki tudta használni az időt és a Vitorlás Klub által biztosított lehetőségeket.

Július 23-28. között már a Kalóz Országos Bajnokság fokozta a kedélyeket a balatonfüredi Koloska Marina kikötőben. Talán túlzás nélkül mondható, hogy a szervezés elismerésre méltónak bizonyult. Az igazán hajózó szélben, változó időjárásban kemény küzdelmek alakultak ki a hazai Kalóz osztály krémjét felvonultató versenyen. Az abszolút győztes Barcza György - Hirschler Judit (Vízügyi SC, FVE) lett, de a Vízügy általában is jól szerepelt. Szintén eredményesek voltak a cseh és német vendégek. A hazai csapatok hajói az erősorrendnek megfelelő eredményeket értek el.
Az augusztusi ünnepben megrendezett Artesz Kupa további vitorlás sportküzdelmeket és remek eredményeket hozott.

Nagyhajós területen a 39. villamos Iparági Vitorlás Találkozót a Dolphin osztály Országos Bajnoksága követte szeptember 10-14-e között érdekes időjárási körülmények mellett. Az első nap eső és 3 fokozat körüli szél tette próbára a résztvevőket. Szombaton a forgolódó szél egy (és egy megszakított) futamot engedett a folyamatosan zuhogó-csöpögő esőben. Vasárnap már érezhető volt a türelmetlenség, amikor csak délután 3 órakor sikerült egy futamot az addig szélmentes időben beiktatni. Hasonlóan ügyesnek kellett lenni hétfőn és az utolsó napon a gyenge szélben - a kitartó hajóegységeknek, hiszen addigra sokaknál elfogyott a türelem vagy az idő. Az eredmények megítélését még technikai kérdések is nehezítették. Végül a 10 futam után a Gál Attila (ASE) kormányozta Lelemény (D26) lett az abszolút első, jelentősen a mezőny előtt. A 2. és 3. helyet a Brownie (D28) Galántai János - ARCHE) illetve a Rozália (D28) (Kiss János - VSC) szerezte meg.

Lassan lezajlanak az utolsó idei versenyek, rendezvények. Érdekes, kalandos, de eredményes évet zár az ASE Vitorlás Klubja. 

Hadnagy Lajos