SAJTÓKÖZLEMÉNY

Több hétig tartó helyzetelemzés, értékelés és a BLYC kikötő zavartalan működésének biztosítására irányuló erőfeszítéseket követően a CIB Bank döntést hozott a balatonlellei kikötő jövőbeni működtetésével kapcsolatban.

Tekintettel arra, hogy a létesítmény nem képes bevételein keresztül saját költségeit fedezni, a CIB üzleti döntése értelmében a kikötő és a szállodakomplexum azonnali hatállyal bezár, és nem nyit ki a következő szezonban. A CIB a hajótulajdonosokat hivatalosan értesítette a fejleményekkel kapcsolatban.

A 2010/2011-es téli időszakra vonatkozóan azok a tulajdonosok, akik hajójuk tárolására vonatkozó szerződéssel rendelkeznek az új fenntartóval, a parton tárolhatják hajóikat 2011. március 31-ig.
Azok a tulajdonosok, akik nem tudták igazolni a CIB felé, hogy (1) szerződésben álltak a korábbi üzemeltetővel, illetve (2) a szolgáltatásért fizettek a korábbi üzemeltetőnek, 2010. december 15-ig kaptak haladékot a kikötőből való távozásra. A CIB semmilyen díjat nem számolt fel a szerződéssel nem rendelkező tulajdonosoknak a kikötő (fentiekben megjelölt határidőig tartó) használatáért.

Mindezek mellett a CIB dolgozik azon, hogy megtalálja a legmegfelelőbb megoldást a kikötő és szállodakomplexum közép- és hosszú távon fenntartható és transzparens üzemeltetésére vonatkozóan.
A CIB jogi lépéseket is számításba vesz azon korábbi és jelenlegi felekkel szemben, akik a fenti létesítményen keresztül a CIB számára anyagi veszteséget okoztak.


Budapest, 2010. november 18.
    Kiadta
CIB Bank Zrt.