Megkerestük  Doromby Zoltánt, a pályázaton nyertes cég vezetőjét, tájékoztatást kérve a részletekről és terveikről.

 A Kékszalag-páláyzaton való indulás ötlete akkor merült fel bennünk amikor, 2010. szeptemberében a legnagyobb hazai szabadtéri sportrendezvény, a budapesti triatlon világbajnokság utolsó simításait végeztük.

Cégünk, a Stromboly Event kft. rendezvényszervezéssel foglalkozik, azon belül is elsősorban szabadtéri- és sportrendezvényekkel. Az elmúlt 5 év során a világ számos országában vettünk részt rendezvények szervezésében és lebonyolításában. Ezek közé tartozik például az Abu Dhabiban rendezett Forma 1-es nagydíj is. 

Kötődésünk a Balatonhoz és a vitorlázáshoz régre nyúlik vissza, ezért különös felelősséget érzünk, hogy egy magas színvonalú rendezvény kerüljön lebonyolításra. Nagy kedvvel vágunk bele, hiszen a Kékszalaghoz eddig nem volt kötődésünk és kapcsolatunk. A megállapodás szerint a parti, valamint a kapcsolódó rendezvények és fesztivál megrendezését végezzük, a sportszakmai részek pedig a Magyar Vitorlás Szövetség felelőssége maradna.

Szeretném, ha a 43. kékszalag nem a cégünkről vagy rólam, hanem elsősorban a vitorlázásról, a sportról és a Balatonról szólna. Célunk, hogy az MVSZszel közösen gondolkozva - megőrizve az eddigi értékeket - tovább fejlődjön a verseny, és pár éven belül nemzetközi szinten is ismert és elismert, magas színvonalú sport, kulturális és társadalmi eseménnyé váljon.

A pályázatról pozitív élményeim vannak. Nem csak azért, mert mi nyertünk, hanem mert a meghallgatások, egyeztetések, majd később a szerződéskötés során az MVSZ mindvégig korrekten, a pályázati kiírásban meghatározott módon járt el.

Cégünk teljesen „kívülről jön", és semmilyen üzleti vagy magánérdekeltségünk nincs és nem is volt a vitorlázásban, így teljesen objektíven látjuk a nehézségeket, kihívásokat, lehetőségeket és megoldásokat.

Doromby Zoltán