Köszönöm a kitartásotokat. Akik ma ott voltak Fűzfőn megerősíthetik, hogy nagyon jót vitorláztunk. A nyolcadik napon végre sikerült négy futamot rendeznünk, így az első balatonfüredi futammal együtt összesen öt futamot teljesítettünk és jutott kiesőre is.
A tegnapi erős szélnek nyoma sem volt reggelre, így a nap eleje megint szereléssel, anekdotázással és egyeseknek az előző viharos éjszaka fáradtságainak kipihenésével tellett. Egy óra magasságában enyhe szellő kerekedett és néhányan kimentünk bevitorlázni a pályát. A rendezők is résen voltak és azonnal nekiálltak a pálya kitűzésének. Mivel keleti szél fújt a Fűzfő előtti maradék - de nagyon jó állapotú - jégdarabon pontosan egy kilométer hosszúságú pályát tudtunk kitűzni.
 
A jégen meg sem látszott az előző napok meleg, esős időjárása. 18 cm vastag, tökéletesen szilárd - és ami nekünk nagyon fontos volt - nagyon gyors jégen bonyolítottuk a futamokat. Az első rajtnál 10-en álltunk fel a rajtvonalon, de később Rozsdának el kellett mennie, így csak kilencen maradtunk. A befutási sorrend már az első futamnál kialakult és kisebb változásokkal így is maradt mind a négy futam során.
 
Az eredményeket a mellékelt listában találjátok.
 
Egy füst alatt lefutottuk a Fűzfő Kupa futamait is, amely - mily meglepő - hasonló végeredménnyel értek véget, mivel mindenkinek a füredi futam volt a kiesője.
 
Még egyszer köszönöm mindenkinek a részvételt.
 
Előreláthatóan több versenyt nem szervezünk ebben a szezonban, bár az időjárás még meglephet bennünket és lehet, hogy még pár hétig jó jegünk lesz Fűzfőn és a Velencei tavon.
 
Nemzetközileg kvalifikált versenyzőink  hamarosan indulnak az Európa Bajnokságra - melynek elsődleges helyszíne Litvánia. Jó utat és sok sikert kívánok nekik a magyar jégvitorlázók nevében.

A 2011-es DN szezon cikkei:

 

 

 

 

Pataki Attila