Amikor megtudtuk, hogy a BL Yachtclub 201. évre bezár, azonnal keresni kezdtük a megfelelő kikötőt. Nagyon nehéz helyzetbe kerültünk, mivel a mi iskolánk nem egy adott korcsoport kiszolgálására rendelkezett be, hanem próbáltuk a képzés és továbbképzés teljes vertikumát lefedni. Végül is Balatonboglárt választottuk, ahol mi mint vitorlás iskola, a BL-es időszakunk előtt 1992 óta, azaz 16 éven át tevékenykedtünk. Az előzetes egyeztetések alapján az üzemeltető most sem zárkózik el attól, hogy itt verjünk újra tábort. Sajnos azonban a tevékenységi körünk minden ágát itt ebben a kikötőben nem gyakorolhatjuk (gyerektáborok, mester tréning, az LVE-hez kötődő egyesületi feladatok), így csak szigorúan a felnőtt képzések maradhatnak meg.

Most érezzük igazán milyen nagyszerű hátteret jelentett a BL jól felszerelt kikötője, ahol minden tárgyi, és személyi feltétel adott volt, hogy elképzeléseinket is valóra válthassuk.
Bízunk benne, hogy az új-régi bázison is érdemi munkát végezhetünk, kamatoztatva lassan két évtizedes tapasztalatainkat!  
 

 

Kapcsolódó cikkek:

Karsai Gábor