Hazánkat ezúttal csupán két versenyző, Vadnai Benjamin és Takács Levente képviselte Laser 4.7 osztályban. Mindketten remekül kezdtek a nyitó napon, amikor a gyenge, ám trükkös szélben csupán egyetlen futamot sikerült lebonyolítani minden osztály számára.

 

A két csoportra osztott mezőnyben Benji 2., Levi pedig 9. csoportbéli helyezéssel kezdett. A következő nap meglehetősen hosszúra sikerült, - a mezőny csak naplementekor érkezett partra - ám a kemény munkának meglett az eredménye, hiszen bepótolva a tegnapi elmaradt futamot, ezúttal három futamot is le tudott bonyolítani a rendezőség. Benji egy gyengébbre sikerült kezdést követően első, majd másodikként szelte át a célvonalat a meglehetősen erős áramlásban, forgolódó szélben lebonyolított futamokon, míg Levi szigorított rajtnál lkövetett hibázását követően az előkelő 7. helyen zárta futamát. A szombati nap aztán teljes mértékben remekül sikerült Benji számára, s újabb első és második helyezett futameredményeivel átvette a vezetést a korábban élen álló svájci Sebastien Schneitertől, mely előnyét az utolsó napon csak meg kellett tartania, így már nem a mezőnyre, inkább konkrét ellenfelére koncentrálva versenyzett. A fegyvertény sikerült, s bár a svájci fiú Benji előtt ért célba az utolsó napon megrendezett két futamon, az előny megmaradt, így ifjú versenyzőnk újabb Európa Kupa győzelmet könyvelhetett el magának, ami idén már a második a sorban. Mindeközben Levi is szépen, kiegyensúlyozottan vitorlázott, végig csoportjának élmezőnyében versenyezve, s az utolsó napon futamgyőzelmet bezsebelve végzett az összetett 8. helyen a 149 hajót felsorakoztató, rendkívül nívós mezőnyben.


A harmadik Európa Kupa regatta is sikeresen zárult versenyzőink számára, hiszen Benji a gardai 4. és lugano-i győzelme után ismét aranyérmet szerzett, amivel vezeti a laser Európa Kupa versenysorozat összesített listáját is, az pedig külön öröm számunkra, hogy Levente is a legjobb tíz közé verekedte magát, s a nyolcadik helyen zárta a regattát.


EREDMÉNYEK

Laser 4.7

1.   Vadnai Benjamin (HUN) 14 pont
2.   Schneiter Sebastien (SUI) 15 pont
3.   Wagen Kilian (SUI) 27 pont
...
8.   Takács Levente (HUN) 49 pont


Laser Radial

1.   Coccoluto Giovanni (ITA)
2.   Drozdovskaya Tatyana (BLR)
3.   Elias Calles Tania (MEX)

Laser Standard

1.   Antony Munos (FRA)
2.   Wannes van Laer (BEL)
3.   Jean-Baptiste Gellee (FRA)

Teljes eredménylista.

 

Eszes Bernadett

Eszes Bernadett