A hagyományteremtő szándékkal születő verseny, amelyre 12 egység adta le nevezését, fő támogatója a villányi Wunderlich Pincészet volt. Gyenge, keleti irányú szélben indult az első futam, amelyet 45-50 perc alatt teljesített a mezőny. A leálló légmozgásban még egy futamra maradt lehetőség a cirkáló-hátszél pályán. Az első versenynap végén a Fluck Benedek - Székely Gy. Szabolcs páros vezette a mezőnyt, akik azonban nem lehetettek nyugodtak, hiszen a vasárnapi napon még akár 4 futam is megrendezésre kerülhetett volna a beígért közepes erősségű szélben. A verseny támogatója borkóstolóval egybekötött összejövetelt szervezett a résztvevők számára szombaton este, ahol a nap legjobb pillanatait is megtekinthették képekben megörökítve, és megvitathatták a nap legfontosabb eseményeit.

 

Vasárnap, bízva a reggel induló keletiben, a Bodnár Judit vezette rendezőség 9 órára tervezte a rajtot, ami a későbbiekben bebizonyosodott, hogy nagyon jó döntés volt. Egy újabb háromnegyed órás futamot teljesítettek a hajók, azonban az előrejelzés által jósoltak helyett a szél ezt követően gyengült, és már csak egy sikertelen próbálkozásra maradt esély. Vízi várakozást követően délután 2 órakor a verseny véget ért, és már egy órával később a díjazottak a dobogón örülhettek eredményüknek.

Végeredményt három futam alapján hirdettek, amely megegyezett a szombat esti állással:

1.      Fluck Benedek - Székely-Gyökössi Szabolcs (Vízügyi SC)

2.      Németh Ferenc - Németh Adrián (Royal Balaton Golf & Yacht Club)

3.      Tóth István - Hirschler Judit (Vízügyi SC, FVE)

Az abszolút sorrenden kívül díjazásra került a legeredményesebb ifjúsági egység is: Miklós Levente - Gáspár Barnabás (Vízügyi SC).

A nehéz körülményekhez képest a három megrendezett futam korrekt versenyt biztosított a résztvevők számára, akik - ahogy egy ilyen eseményen szükséges - kellő együttműködéssel és türelemmel viszonozták a rendezőség próbálkozásait.