A verseny legnagyobb esélyesei persze a modern, a speciális szabályoknak megfelelő, azokra optimalizált hajók. 

A Kékszalagot immár negyedik alkalommal egy ifjúsági verseny, a Kékpántlika előzi meg, amelyen idén július 13.-án az Audi Kupáért vívnak. A Balatonfüred-Tihany-Balatonfüred távon a vitorlás utánpótlás fiatal reménységei küzdenek meg a leggyorsabb hajó címéért.

A vitorlás verseny mellett az érdeklődőket parti programokkal is várja az eseményt szervező Stromboly Event Kft. A balatonfüredi mólónál keddtől vasárnapig vitorlás falu és borfalu valamint kézműves kiállítás, csütörtökön műrepülő bemutató várja a látogatókat. A szombati eredményhirdetést követően pedig a Class FM 'Class Nyár' koncertsorozatának fellépői szórakoztatják a Balatonfüredre látogatókat.  

A Kékszalag szervezői idén egy jótékony cél mellé is odaálltak. A verseny rendezői a Hospice Alapítvány gyermek hospice tevékenységét támogatják, és felhívták a résztvevő versenyzők figyelmét, hogy a nevezéskor maguk is járuljanak hozzá ehhez a nemes célhoz.

 

Egy verseny ahol mindenkinek van nyerési esélye:

Azt javasoljuk, semmiképpen ne hagyjátok otthon okostelefonjaitokat! Szerda déltől szombat estig tartó játékunkban nagy értékű nyeremények várják a Kékszalag résztvevőit, illetve az eseményt a partról, vagy a nézőhajókról figyelemmel kísérő érdeklődőket. Bővebb információt hamarosan az ismert felületeinken: a honlapon, a facebookon, vagy a héten kézbesítésre kerülő és a nevezési csomagban is megtalálható magazinunkban találtok. 

Gerő András