Mondhatjuk, hogy várakozáson felül teljesítve, az abszolút 43. helyen, a női csapatok között másodikként futott be a hajó, ami az akkori YS besorolás alapján dobogós helyet jelentett. Réka akkor, mint a legfiatalabb kormányos, különdíjat kapott. Idén is hasonlóan gondolkodtunk, mikor elhatároztuk, hogy Raffica női csapattal indulunk a versenyen. Mindenképpen sportos, gyors hajót szerettünk volna, olyat, ami méltó a Raffica VSE-hez. Ebben volt segítségünkre Király Zsolt, aki felvette a kapcsolatot Belley Lászlóval és Gombár Zoltánnal, az X-Treme 25 magyarországi forgalmazóival és így új hajóval bővült a flottánk.  



Jeroen Watts és barátja a 2003-as Cape Town - Rió óceánátkelô verseny alatt jutottak arra az elhatározásra, hogy versenyjachtokat fognak fejleszteni és gyártani. Ebbôl a gondolatból született meg először az X-Treme 37-es, majd az az X-Treme 25-ös. Az egyedülálló vitorlázat részeként szimmetrikus spinakker, rögzített orrsudárra feltekerhető Code 0 és 105%-os fock és mindehhez a 890 kg-os tömeg biztosítja a bármely körülmények közötti könnyed és gyors kezelhetőséget, valamint az optimális teljesítményt.



Nagy kihívás számunkra, hiszen ismét egy viszonylag új hajóról van szó, amiből Magyarországon jelenleg egyetlen egy van.
Kellett egy jó csapat. Karácsony Réka és Nóra a Raffica VSE tagjai. Réka többszörös magyar bajnok, 470-esben fejezte be yollés pályafutását. Ebben az osztályban többek között női EB 6. és VB 13. helyezéseket ért el. Azóta edzőként vesz részt az utánpótlás nevelésében, valamint nagyhajós osztályokban skipperkedik sikerrel. Így hamar eldőlt, kinek a kezében lesz majd az X-Treme 25 kormánya is. Karácsony Nóra szintén gyermekkora óta vitorlázik, ám ő az élsport helyett a hobbiszintű versenyvitorlázást és az oktatást választotta. 2010-ben a Sponsor Wanted csapatát erősítette. Solymos Dóra neve is ismerősen cseng vitorlázó berkekben. Rékához hasonlóan, 470-esben ért el sikereket, valamint az év női manchaftja címmel is elismerték már tudását. Jelenleg a BYC-ben vezeti a vitorlástáborokat, valamint szervezési feladatokat lát el. Balogh Kornélia a csopaki  Kerekedben, szintén gyermekként kezdte vitorlázó pályafutását. Bár az élet hosszú időre elsodorta a víztől, visszatérése után kárpótlásként, a máig Kékszalag rekorder Nemere II.-n versenyzett. A közös szenvedély mellett szoros barátság fűzi össze a négy lányt. Így nagy álmuk válhat most valóra azzal, hogy egy szuper csapat színeiben, egy remek hajóval, együtt indulhatnak a Kékszalagon.

 

Karácsony Nóra - Raffica VSE

Karácsony Nóra