Szélhiány miatt délelőtt ismét várakozásra kényszerültek a Groupama Garancia Formula 18 katamarán világbajnokság versenyzői. A rendezők 2 óra késéssel vitték őket vízre, ahol elrajtolhatott az első futam, de a szeszélyes fuvallatok hamar kimerültek. A második csoportot is elindították a rendezők, de elállt a szél, és nekik már le kellett fújni a futamot.

 

„Délelőtt megpróbálkoztunk egy futammal, de az első csoportból is épphogy beértek a versenyzők, a második csoportnak a futamát azonban a rendezők kénytelenek voltak lelőni. Délután átrendeztük a pályákat, de a 320-360 fok közötti széljárás miatt nem lett volna fair a többiekkel szemben, így több futam ma már nem volt" - mondta Nagy R. Attila a Balatonfüredi Yacht Club elnöke, majd hozzátette: „Különösen sajnálom a Váradi - Petheö párost, akik addig a 10-ik hely környékén vitorláztak, a szélhiányos befutóra azonban jelentősen visszaestek."

 

A második csoportot ugyan újra megpróbálták elindítani, de a rendezőség a szélsőséges körülmények miatt ismét kénytelen volt leállítani. „A Balaton most igazán bemutatkozott, a pálya egyik szélén megállt a szél, a másikon fújt tovább." - mondta Süle Péter, rendező.

 

Jelenleg csak az első csoportnak vannak eredményei, így az arany és ezüst besorolás várat magára. Várhatóan az időjárás holnap kegyesebb lesz a vitorlázókhoz és folytatódhat a versengés.

Fotók: Szántó Áron, Mag Andrea

További információk: http://2011.f18worlds.com/