A Marina Fűzfőben üzemelő Sirály Étterem éppen ezt nyújtja, és még valami mást is. Közvetlen, jó hangulatot és előzékeny kiszolgálást. Nem utolsó sorban, mindezt igen kedvező áron. Talán ezért van, hogy a szomszédos kikötőkből is átjárnak ide ebédelni  a hajósok, de sok visszatérő vendég az "utca frontról" tér be a télen-nyáron üzemelő étterembe.

 

Major László az étterem vezetője elmondta, a konyhán szívesen kielégítik egyéni kívánságainkat, de az étlapon is sok minden megtalálható. Ilyenkor nyáron inkább a könnyebb ételeket ajánlják, de a sertés vagy marhahús kedvelői is megtalálják a megfelelő fogásokat. A hely egyik specialitása a harcsapaprikás, balatoni harcsából. Ezt feltétlenül érdemes megkóstolni! Hétköznap 850 forintos kétfogásos menüvel várják az itt nyaralókat, de hétvégére külön menüajánlatokat is kidolgoznak. Gyakran szerveznek tematikus napokat, így van Márton napi menü, újbor kóstolással egybekötve, vagy éppen húsvéti sonka márciusban.  Elmondhatjuk, hogy a főzelékfélék is reneszánszukat élik. Így rendszeresen szerepel az ajánlatok között a spenót is úgy, ahogy még nagymamánk készítette. Az étkezés után többféle desszertből választhatnak az édesszájúak, melyek közül a kedvenc a Somlói Galuska. Persze a nyári időszakban jó alternatíva a fagylaltkehely, tetszőlegesen összeválogatott fagylaltokból készítve. 

Ami az italokat illeti, ilyenkor nyáron a Limonádé a sláger. Hétvégenként közel 100 litert isznak meg a vendégek, hogy ezzel hűsítsék magukat. Ezt az üdítőt kérésre mézzel, vagy cukor nélkül is elkészítik. Aki nem limonádéra vágyik, annak a környékbeli pincészetek borait kínálják igen kedvező, termelői áron. Így kóstolhatunk a remek ételek mellé Jásdi, Figula, vagy éppen Légli borokat.

 

Az étterem vendégeinek az étkezés után sem kell sietniük elhagyni a kikötőt. A díjmentes wifi használat és a hajóval érkezőknek járó egy éjszakás ingyenes kikötési lehetőség kifejezetten marasztalja az ide látogatót. Ha maradunk, van időnk elmenni a fűzfői uszodába, vagy éppen kipróbálni az igen kedvelt bobpályát, esetleg a mellette lévő kalandparkot. Akik férfiasabb játékokra vágynak, az agyaggalamb lőteret is felkereshetik. Az étteremben készséggel igazítják el az aktív kikapcsolódást kedvelő vendégeket.

A koránkelők már reggel 8 órától fogyaszthatják a reggeli ételeket, és a hozzájuk kínált kávékülönlegességeket, hogy jól induljon a nap.

Mivel közvetlenül itt halad el az egész Balatont megkerülő kerékpár út, a kikötő külső parkolója remekül megfelel indulási, vagy érkezési állomásnak, de ha egy - egy kerékpáros csoport épp csak megpihenni vágyik a hosszú úton, ők is kifújhatják magukat a napernyők alatt.

 

Az étterem szívesen ad helyet rendezvényeknek is. Jó hangulatú születésnapok, vagy éppen céges tréningek rendezhetőek a nagyméretű plazmatelevízióval is felszerelt nagyteremben, ahol akár 70 ember is kényelmesen asztalhoz ülhet. Hangulatos kandallóval és nagyméretű kikötőre néző ablakokkal rendelkező kisterem ablakait nyáron eltolják, így egybe nyílik a kikötőre néző terasszal.

A bankkártyával, különböző színű étkezési utalványokkal is kiegyenlíthetjük a számlát, amiből egyéb iránt Porthole Klubkártyával 10% kedvezményt kapunk, ráadásul aki klubkártyával érkezik, az három napon át élvezheti a remek konyhát, hiszen ennyi díjmentes éjszakát tölthet itt. Lyoness partner vásárlói kártyát is elfogad az étterem.

A díjmentes éjszakai kikötés, a remek konyha, és a hangulatos terasz ideális túracélponttá teszi a Marina Füzfőben üzemelő Sirály éttermet. Túrázóknak ajánlott. 

(x) 

 

Szutor Ferenc