Az osztályszövetség egy tulajdonosai által nem használt versenyhajót indít a ranglistaversenyeken, a kormánynál az egyik legtapasztaltabb dragonossal, Nedbál Noellel, aki vállalta, hogy kiképzi a jelentkezőket.

„Azoknak a jelentkezését várjuk, akik már rendelkeznek kis- vagy nagyhajós tapasztalattal, és szeretnének belekóstolni a one-design nagyhajós versenyzés izgalmas világába. A Dragon nemzetközi osztály, amelyben a túraversenyekhez képest sokkal izgalmasabb versenyeket vívnak az up-down pályákon, ami jól képzett, taktikailag és technikailag magas szinten vitorlázó csapatokat kíván” - emelte ki Náray Vilmos, az osztályszövetség elnöke.

„Sok versenyen a parton marad 2-3 hajó is, mert hiányzik a harmadik ember a csapatból. Ezen a problémán szeretnénk segíteni: ha sikerül néhány fiatal vitorlázót bevonnunk az osztályba, ők mindig találnának maguknak hajót, ahol szívesen látják őket. Idén pedig a Magyar Dragon Szövetség állja a nevezési díjukat a legfontosabb ranglistaversenyekre” - foglalta össze a kezdeményezés lényegét a „kiképző” Nedbál Noel.

Aki tehát kedvet érez ahhoz, hogy Dragonban versenyezzen, jelentkezzen minél előbb az osztályszövetség titkáránáll! A versenyek sora május 5-6-án kezdődik a HYC Kupával, az Országos Bajnokság pedig szemptember 5-9 között lesz. Minden információ megtalálható a www.dragonclass.hu oldalon.

Jelentkezés: Nedbál Zsombor, titkár
telefon: 30 929 8226