2011-ben a formula 18 katamarán magyar bajnokai, a Váradi Szabó János–Petheő Tamás páros siklott a Buda-Cash logó alatt az F18-as világbajnokságon, majd a tavalyi Kékszalag versenyen már egy győzelemre esélyes hajóra, a Rauschenberger Miklós kormányozta Principessa vitorláira került a cég logója. 

 

A döntés jónak bizonyult, hiszen összetett második helyen futott be az egyébként a versenyben sokáig vezető helyen vitorlázó libera.

A versenyvitorlázás területén sikeresen rajtolt a pénzügyi szolgáltató cég. Tölgyesi Péter vezérigazgató így értékelte az első év eredményeit: „egy jó nyitányt kár lenne folytatás nélkül hagyni".

Tölgyesi Péter szerint a tapasztalatok és a teljesítmények alapján reális törekvés a Kékszalag megnyerése. A nyerőesélyes Principessa csapatot természetesen továbbra is magukénak tekintik, de a vitorlássport iránti elköteleződés erősödésének hatására bővült a flotta, ezáltal növelték az általuk támogatott team létszámát és a hajóméretben is léptéket váltottak. Ismét a magyar bajnok Váradi Szabó János kormányozza a katamarán team-et, ezúttal azonban egy, a győzelemre a tavalyinál is esélyesebb hajót választottak. A magyar vizeken már 2010-ben bizonyított Ventilo 28-as katamarán (abban az évben megnyerte a tókerülő versenyt az ezzel a típussal hajózó csapat), a Gemini a Buda-Cash támogatásával indul a Kékszalagon.

A versenyre való felkészülés izgalmas, számos, a Buda-Cash üzleti életében is felmerülő, azokhoz hasonló stratégiai kérdést vet fel ez az időszak, ráadásul a versenysportban is fontos a mentális felkészülés.

Egyébként pont a Kékszalag verseny alatt zajlik a Buda-Cash Brókerház egy izgalmas, éles kereskedési nyílt napja is. Július 6-án elsősorban azok tőzsdéznek, akik eddig csak a partvonalról nézték, és nem merték kipróbálni élesben. Sokan jelentkeznek azok közül is ilyenkor, akik már egy ideje tőzsdéznek, de az online kereskedési platformot még nem merték kipróbálni. Nekik és az abszolút kezdőknek hirdetik meg általában évente néhány alkalommal a Zéró Rizikó Napot. Ezen a kereskedési napon a MarketStar online platformon élesben köthetnek ügyleteket a jelentkezők, és nap végén minden az övék - tőkéjük és nyereségük - kivéve a veszteségüket, mert ezt jóváírják számukra.

 

Ez tanulónap, az a cél, hogy élesben megtapasztalják a jelentkezők, milyen azonnali befektetési döntést hozni, hogyan kezelik a stresszt, a kockázatot. és milyen gyorsan képesek reagálni a változásokra, akárcsak a változékony szeleknek kitett hajósok.

Arra a kérdésre, hogy marad-e hosszú távon a vitorlássport meghatározó támogatója a Buda-Cash, Tölgyesi Péter úgy válaszolt, eddig sikerült megújulniuk, minden évben egyre sikeresebbé válniuk és ebben a Principessa Sailing Team csapata nagyon jó szövetségesnek bizonyult.

(X)