Csupán négy pont választja el az első két egységet, és a holnapi napon két futamot terveznek a rendezők, így nyugodtan mondhatjuk, hogy az Európa-bajnoki cím sorsa még nyitott.

A reggeli ígéretes szél időben a vízre csábította a mezőnyt, azonban csak egy futamot sikerült tartani, mert utána a szél nem fújt egyenletesen, és az iránya is folyamatosan változott.
 
 

10 csomós szélben rajtolt a futam, ám sajnálatosan ez hamar lecsökkent és elég foltos lett az egész pályát tekintve.

Az olasz Andrea Racchelli (ITA 735) hozta ki a legtöbbet a trükkös körülményekből. A szél felőli bójától vezetve szinte senkitől nem veszélyeztetve rajt- cél győzelmet aratott.
 
 

Az első bóját csupán negyedik helyen kerülte a brit David Rowen (GBR 557), de jól taktikázva felküzdötte magát a második helyre és azt a pozícióját sikerült is megtartania a befutóig.
A harmadik az osztrák Franz Urlesberger (AUT 681) lett.

Az összetettben második helyen álló Matteo Balestrero (ITA 693) is nagyot küzdött, hiszen a hatodik helyről feltornázta magát a futam végére a negyedikre, ami azért jelentett neki nagyon sokat, mivel az élen álló Blu Moon csapata ebben a futamban az eddig futott legrosszabb eredményét érte el, csupán csak tizenkettedikek lettek, ami a kieső helyükön kívül volt, így ez a magas pontszám most már beleszámít az összetett eredményükbe.
Ha mindehhez hozzá vesszük, hogy Balestrero-ék tegnapi korai rajt büntetését a verseny bíróság törölte (hibás döntés született korábban), így az olasz egység nagyot faragott a tegnapi tizenhét pontos hátrányán, és már csak négy pont választja el őket a dobogó legfelső fokától.
A Corinthian alcsoportban az osztrák Michael Schineis (AUT 716) nyert, aki ötödikként futott be az egész mezőnyt nézve.

Hasonló jó eredményt érte el az olasz Alfredo Capodanno (ITA 636), aki az összetett hetedik helyen keresztezte a célvonalat, megszerezve ezzel a Corinthian csoport második helyét. A harmadik a finn Sami Ekbald lett (FIN 259)
 
 

A csoport éllovasa, az észt Tonu Toniste (EST 790) ma nagyon elvszett a pályán, és még az alcsoportban is csupán tizennyolcadik lett, azonban még így is komoly tizennégy pontos előnye van a többiekkel szemben.

Üldözői a dán Peter Warrer (DEN 779), aki ma a negyedik lett és a szintén dán Kris Houmann (DEN 612).

Az Európa-bajnokság holnapi, utolsó napján a rendezők remélik, hogy sikerül megtartani a maradék két futamot, és ezzel mind a tíz tervezett futam lebonyolításra kerül.
A bajnoki cím sorsa, úgy tűnik, egy párosversenyen fog eldőlni a svájci és az olasz egység között. A harmadik helyen álló Ian Ainslie 24 pontos hátrányban van, nekik talán a bronz megtartása tűnik reálisabbnak. Őket az olasz Simoneschi támadja majd 5 pontos hátrányból.
 
A negyedik nap videója: 

 
Holnapra is gyenge szelet ígérnek a szakértők, azonban holnap egy órával előbb van rajt mivel az utolsó lehetséges rajtidőpont délután 2 óra.