Kell egy kormányos, akinek több tapasztalata van mint az átlagos balatoni vitorlázónak. Az igazság fájdalmas lehet, de az évi 100 napot egy hajóban vitorlázó olaszokkal szemben ez az egyetlen esélyünk. Márpedig tavaly az Európa Kupán bárki láthatta, hogy mire képes Riccardo Simoneschi, és ennél még sokkal nagyobb sztárokat vártunk az EB-re. A Magyarországon élő dél-afrikai Ian Ainslie képességei és tudása alkalmassá tette a célra, a profi vitorlázóhoz méltó kötélidegekkel felszerelkezve a Strange Brew fedélzetén.

Kell egy csapat, köztük tapasztalt balatoni vitorlázóval, America's Cup-os és Volvo Ocean Race-es profikkal. Weöres Botond, Paul Willcox és Adam Martin pont ezt az összeállítást képviselték.

Kell felkészülés, ami a csapat összetétele miatt kicsit felemás volt. Március első hétvégéjén tele volt a facebook az első fecskékkel, Tomi Hakola finn csapatával, akik már kora tavasszal eljöttek egy hétvégére felmérni a terepet. A finnek nem egyedül edzettek azon a hétvégén, Ian Ainslie és Weöres Botond néhány cserejátékossal szintén vízen volt, ahogy ezt követően később minden egyes hétvégén. Idegenlégiósaink, Paul és Adam csak az EB előtt pár nappal érkeztek meg, de onnantól végig vízen, széltől és más időjárási elemektől függetlenül.
Kell egy háttér, amit a Strange Brew az Ullman Sails szponzorációjában talált meg, így a március elejétől egy vadonatúj fiberpath öntött szettel láttak neki az edzéseknek. Nem csupán vitorlát kaptak, hanem olyan hátteret, ami kicsinyített változata volt a nagy profi csapatok mögött dolgozó teameknek.
 
 
 
Az EB-n pedig mintha minden előre eltervezett lett volna, a fogaskerekek hibátlanul működtek. Egy mezőnyt messze elhagyó futamgyőzelem mellett hamar tisztázódott, hogy kiket kell szemmel tartani, így az utolsó nap első futamának végére már biztos volt a bronzérem. Bár a dobogó felsőbb fokait elfoglaló olasz Giogi és svájci Blue Moon még a balesetet szenvedett Flavio Favini távollétében is megfoghatatlan előnnyel vitorlázott, de a koncepciózusan felépített és végrehajtott versenyzés meghozta az eredményt a Strange Brew számára is.
 
 
 
A Balaton próbára tette a mezőnyt, a szélviszonyok nagyon változatosak voltak. 18 nemzet 62 csapata között a Ian Ainslie által kormányzott hajó mindvégig az élmezőnyben vitorlázott, remek rajtokat és villámgyors hátszeles szakaszokat villantva. A bronz receptje egyszerűbb, mint gondolnánk. A legalapvetőbb összetétel benne a hozzáállás, meg persze jól kell vitorlázni. 
 
 

Csepregi Panka