Idén 23 hajó állt rajthoz a kétszeres Olimpikon, többszörös magyar bajnok és Kékszalag győztes Tolnay Kálmán László emlékének szentelt versenyen. A regatta történetében először 3 katamarán is indult, ezért az Igali Csilla által vezetett versenyrendezőség szektoros rajtot rendelt el.
 
 
 
A meteorológia hidegfront érkezését jelezte előre, amely a verseny ideje alatt csupán a szívó hatását fitogtatta: a rajtnál csupán 3,5 m/s-os keleti szél a verseny során tovább csökkent, így az eredetileg Balatonfüred – Paloznak – Siófok – Balatonfüred – Tihany – Balatonfüred túra útvonal lerövidítésre került, és a csapatokat a siófoki bójaforduló után rögtön a balatonfüredi célvonal várta. A versenyvezető döntése jónak bizonyult, mivel a várva várt szél csak 4 óra után érkezett meg, hatalmas viharral és felhőszakadással.
 
Leggyorsabbnak a Nagy R. Attila kormányozta Team Black Jack csapata bizonyult Pénzes Botonddal, Petheö Tamással, Michaletzky Lucával és Tisoczky Ferenccel a fedélzeten, akik 1 óra 56 perc alatt teljesítették a rövidített távot. Második helyen a Király Zsolt irányította katamarán ért célba, Puskás Tamás, Sarina Róbert és Kurucz Róbert csapatösszetételben.
 
 
 
Élménybeszámoló a befutóról: „…a Team Black Jack SL33-asa ekkor kb. 500 méterre volt a céltól, míg a Király Zsoltiék által vezetett Ventilo katamarán ugyanennyivel mögöttük. A szél szinte teljesen elállt, amikor a Black Jacknek hauzolnia kellett, de annyira lelassult, hogy Zsoltiék kevesebb, mint 100 méterre megközelítették őket. Izgalmas lett a végjáték, mert Zsoltiék pont tudtak a befutóra menni, míg Rozsdáéknak még egyet kellett hauzolniuk, hogy befuthassanak, ami katamaránjukat nem gyorsította fel, de szerencséjükre pont jött egy kis szél, amivel meg tudták tartani első helyüket a célig.”
 
Az abszolút kategória harmadik helyére az Anna cirkáló futott be. Csapattagok: Fehéri Gábor kormányos, Palkó Lajos, Gróf Róbert, Mauser Gábor, Boór Dániel.
 
 
 
1-3. helyezettek:
 
Yardstick I. eredmények:
1. Ganz Danubius (KIWI Drop SE)– Bajusz András, Spah Attila, Filó Mihály, Veres Ákos, Mohl Gergely, Sárközy András (Pricipessa), Tóth Hajna, Kása Mihály (BYC)
2. Lycka (MKB): Kátay Péter, Perczel Antal, Dr. Perczel Márta, Horváth Zsolt
3. Magnum (EGIS SE): Kurucz Sándor, Kurucz Tamás, Kurucz Bence, Lám Annamária, Dr. Kővári Zoltán, Weöres Szabolcs (Kereked)
 
Yardstick II. eredmények:
1. Szirákó (TVSK) – Jakab László, Csurgó László, Bazsó Gábor
2. Vivien (Bolygó Hollandi) - Sarkady Péter, Csákányos Zsolt
3. Szélvhajhász (BYC) – Hideg Miklós, Pataki Attila, dr. Orosz Árpád
 
Yardstick III. eredmények:
1. Discovery (TVSK) – Horogh Gyula, Nagy Zsolt, Papp Attila, Györi József (VVEB)
2. Bolygó (TVSK) – Finánczy László, Nagy Zsolt, Papp Attila, Györi József (VVEB)
 
Gratulálunk Mindenkinek!
 
Teljes abszolút eredménylista ITT
További képek ITT

Fenyőfalvi Anett