Nyolc csapat érkezett hat országból (Angol, Dán, Holland, Német, Svájc  és Magyar). Az indulók között volt a Bajor herceg (Christian Porsche) akinek származása miatt sem kellett pironkodnia hiszen a Porsche család sarja amire nevéből következtetni is lehet. Hozzá Czeizel Balázs csatlakozott. Másik különlegesség a Svájci csapat volt, ők egy német női kormányossal és egy francia forehanddel indultak. Itt voltak természetesen az osztály nagy öregei a Dán Clausen testvérek, ezúttal Dél Afrikai idegenlégióssal és többek között az egyetlen magyar induló a Liberty Sailing Team Ujhelyi-Gáspár Miklós, Német Botond, Szépfy Zsombor felállással.
 
 
 
Csütörtök délután egykor - az első rajt idejére - a Balaton legszebb arcát mutatta 30 fok, 12-15 csomós déli széllel. Mindenki nagy rigget szerelt, így a part felöl érkező erős lökések nem tették könnyűvé a csapatok dolgát.
 Az első futam rajtjánál picit elaludt a mezőny, ezt kihasználva a Liberty ST rajt-cél győzelmet szerzett. 

A második futam szoros csatákat hozott, itt mi aludtunk be a rajtnál, majd lassan felhoztuk magunkat a harmadik helyre, fél méterrel lemaradva a második helyről.  Ezt a futamot a Dánok nyerték, Fleming ráérzett a dél szél minden rezdülésére és nem hibázott. 

Erdélyi Béci nem volt rest és elindította a harmadik futamot is. Ebben a futamban körről körre változott a sorrend az Original Chia (DEN), Remember the Days (GER) és Liberty ST (HUN) csapatok között. Az utolsó körben a magyarok megállásra kényszerültek, a végleges sorrend ugyancsak az utolsó métereken dőlt el a dánok javára, második a Remember csapata, harmadik pedig az Angol TeamO Marine lett.

Második napon 11 órakor elhaló keletiben rajtolt el a mezőny. Csak két kör ment le, mikor megérkezett a várva várt déli szél. Erdélyi Béci természetesen érvénytelenítette a futamot és megvártuk míg az új szél leterjed és elindult a túrafutam. A pálya egy Tihany kerülés volt földvári rajttal természetesen. Rövid krajc után steuerboados bójavétel, (volt szitu) majd hosszú hátszél Sajkodra. Innen át a csövön, le öregtihany elé, majd vissza földvár elé a befutóba. Nagyon szép menet volt, 70 perc alatt teljesítette a mezőny a pályát! Első helyen ismét a Originál Chia, második a Liberty ST, harmadik Remeber csapata lett. Ez a futam az osztály szabályainak megfelelően kétszeres szorzóval számított.

A túra futam után még pályafutam került megrendezésre. 
A Déli szél szép ütemesen forgott  és  frissült, így izgalmas futamok voltak. Dán barátaink nem tudtak hibázni, mindkét futamot megnyerték, mi mindkétszer második helyen futottunk be, harmadik pedig a Bayor herceg végzett. Este DJ Rozsda szórakoztatta a közönséget. 
 
 
 
Szombat sajnos várakozással telt, a zivataros időjárás nem adott esély egy normális pálya kitűzésére.

Vasárnap hasonló időre ébredtünk, így csak 11 óráig várattuk a mezőnyt, majd díjkiosztó és indulhatott mindenki haza.

Végeredmény: 1. Original Chia (DEN), 2. Liberty ST (HUN) 3. Remember the Days (GER)

Eredménylista ITT.

Ujhelyi-Gáspár Miklós
Liberty Sailing Team

Ujhelyi-Gáspár Miklós