Ali ajánlkozott a műsor levezénylésére, a BYC biztosította a kikötőt, valamint a modern technikával (és csodálatos balatoni panorámával) felszerelt klub helyiséget, a BRAVO BOATS és Fehér Peti pedig a BRAVO 6.0 rib prototípusával segítette a megvalósítást.
Az év első edzésére nem terveztünk komplikált programot, hiszen minden hajó és csapat az év első vízre szállását abszolválta ezen a hétvégén. Fordulás és halzolás volt a program. Az előző hetek zord időjárása miatt a J24-es hajók többsége még nem került vízre, így előzetesen 4 egység jelezte részvételét az edzésprogramon. A Genesist sajnos nem sikerült időben vízre tenni, így 3 egység várta szombaton reggel 9.00-kor a kezdést a BYC-ben. A társaság annyira vágyott már a vízre, hogy a karmester úgy döntött, rövid eligazítás után mihamarabb menjünk is a vízre, aztán közben és utána majd beszélgetünk. Az időjárás kegyes volt a szezont kezdőkhöz, mert egy igazán kellemes, gyenge 5-7 csomós keletiben kezdhettük. Sok-sok fordulás, aztán a döntött fordulók technikája, lefelé pedig a halzolások. Délben part és - a tényleg minden igényt kielégítő BYC klub-szobában - finom, közös pizza a Giorgiból, a délelőtt történtek átbeszélése, és végül a HARKEN, immár klasszikus oktató-videó ide vonatkozó részeinek elemzése. Délután újabb két óra, ahol a gyengülő szélben lehetett a csapatoknak az összeszoktató mozgássorokat lassítva gyakorolni.


Vasárnap reggel a szél is megérezte, hogy egy kicsit nagy lett a résztvevők arca az előző napi sikerektől (ugyanis mindenki kezdte volna egyre nagyobb önbizalommal átvenni a karmester szerepét, és egyre okosabbakat mondtunk a reggeli megbeszélésen), így bő 14-16 csomóval kezdett fújni, combos befújásokkal. A ap viszont tompított ezen a keménységen, ezer ágra sütött, mint az előző napon. Miután a BIG 5 családi programok miatt nem tudta folytatni az előző napon megkezdetteket, így a Sail4You és a J'Korszak nagyon erős, intenzív páros edzésen vehetett részt. Folytattuk, amit előző napon megkezdtünk. Reggel elemzés, az előz átbeszélés, aztán 10-kor irány a víz, fockkal. Nem volt ketrec, nem volt rajtvonal, de volt szigorú síp és forduló, síp és forduló, síp és forduló, majd lefelé síp és halz, síp és halz, síp és halz. A gyakorlatok egyre jobban mentek, gyorsultunk, pontosabbak lettünk és élveztük. Dél körül volt egy nagy lyuk a vízen, készült valami komoly változás, ezért kicsúsztunk egy gyors ebédre és kávéra. Aztán újabb rövid elemzés, majd a visszaerősödő szélben délután génuára váltottunk és emeltük a tétet: voltak már verseny szituációk, páros megmérettetések, sok-sok gyakorlat. Az i-re a pontot az tette fel, amikor Rozsda hirtelen megjelent mellettünk egy motorossal Tihany előtt - megnézendő, hogy mit csinálunk - Ali pedig mindenképpen be szerette volna mutatni a munkája gyümölcsét: 25 percig 10-15 másodpercenként úgy sípolt, mint egy kanári. Vannak az érzésre kifejezések, amik ott el is hangzottak, de ezek ismertetésétől most eltekintek.
A part felé rendezett spontán versenyt a J'Korszak nyerte, itt is bizonyítva, hogy még mindig ők a túraversenyek királyai. :-)



Én úgy érzem, hogy ez az edzés nagyon fontos pont volt a J24 Osztály amúgy sem jelentéktelen és eseménytelen életében. Annak ellenére mondom ezt, hogy csak 3 hajó vett részt a programon. Ám többen nyomon követték, mások is megérezték, hogy "mecsoda különbség" edzésen részt venni, irányítással edzeni, feladatokat végrehajtani, mozgásokat elemezni, egymástól és egy segítőtől tanulni, stb.
Sikerült magunkat ezen a korai időpontban megszervezni, élveztük, jó volt! Nagyon jó!
Köszönet érte Alinak, a BYC-nek és BRAVO BOATS-nak! Hamarosan lesz még ilyen!

Jövő héten Kenesei Szezonnyitó, aztán 3 napos J24 Flottabajnokság a Melges 24-gyel együtt (szombaton J24 Majális sörrel, virslivel, a gyerekeknek vattacukorral, arcfestéssel, zsákban futással) és aztán kezdődik a PÉNTEKI TRÉNING edzés/versenysorozat!

Galéria.