A jó példa ragadós. A kihaltnak hitt téli Balatonon sorra nyílnak a jégpályák, rendeznek vásárokat, lassan az utazó gasztronómia is teret nyer, ahogy már Füreden is rendeznek téli vitorlásversenyt.

Az első északi parti próbálkozást az időjárás nem támogatta. Nem úgy a város polgármestere. Dr Bóka István hitet tett a rendezvény mellett. Szélcsend, hideg és eső a létező legkellemetlenebb kombó egy szabadtéri rendezvényen.

Mégis többen eljöttek, megelőlegezve a bizalmat egy jövőbe mutató kezdeményezésnek. Városlakók, vitorlázó sporttársaink látogatták a standokat, élvezték a lehetőséget, a nyári barátokkal való találkozást.

Tóth Balázs barátunk is ott volt. Kíváncsiak voltunk, vajon érez-e féltékenységet a téli Balaton legújabb északi parti rendezvénye miatt.

-          Még, hogy féltékenységet? Pont ellenkezőleg! Büszkeséget érzek, hogy a lellei modell máshol is teret nyer. Kívánom, hogy növekedjen, izmosodjon az esemény, mert ez csak fokozza a hasonló programok iránti érdeklődést.

 

Miközben a hajós szezon lassan négyévszakossá válik, az egyesületek, hajóosztályok évzáró találkozóit is a Balatonra szervezik, ahogy tette ezt a legnépesebb nemzeti osztályunk, a Kalóz is.

Kedvenc hajóosztályom csapatgyűlésén kitüntettük a ranglista első három hajóját, átbeszéltük a jövő év versenynaptárát, tisztáztuk a 2023-as csopaki Kalóz Európa Bajnokság részvételi feltételeit, válogatási elveit. Ja, és egy jót vacsoráztunk!