A télen is meg lehet lovagolni a Balaton hullámait - jelentette ki a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában Karsai Gábor. A versenyrendező a Téli Virorlányversenysorozat első állomása, a Mikulás Regatta kapcsán elmesélte: olyan pályát próbálnak kitűzni, amely a legextrémebb időjárási körülmények között is behajózható. Szerinte a reggeli fagyok, valamint a havazás az ami egy versenyt el tud halasztatni.


---------------------

A téli időszakban nem érdemes messzire tenni a kenulapátokat - javában zajlanak a téli viziturák a Hévizi-pataknál. Buruzs Tamás a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában elmondta: egy bő fél napos program keretében lehet kenuzni, ahol nincsen erős sodrás és éles kanyarok, így családok, baráti társaságok is megmérettethetik magukat. Beszélt arról is, hogy az utóbbi néhány évben egyre népszerűbbek ezek a téli programok. Buruzs Tamás szerint akkor a  legélvezetesebb a meleg vizű patakban az evezés, amikor szállingózik a hó.




----------------------

Nem ijednek meg a vendégek a téli időtől, éppen ezért nem csupán nyáron folyik a DJ a Szőlőben programsorozat a Homola Pincészetnél - mondta a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában Budavári Dóra. A pincészet munkatársa kifejtette, a programokat mindig egy téma köré szervezik, ilyen volt a Mikulás, vagy a Rügyfakasztó, esetleg a Szüreti DJ a Szőlőben. Azt is elárulta, a következő esztendő tervei között szerepel, hogy más helyszínekre is elviszik a rendezvényt.



--------------------

Idén télen is kinyitja a kapuit, viszont ez évben első alkalommal várja adventi vásárral az érdeklődőket a Folly Arborétum - mondta a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában Folly Réka. A borász hozzátette: egyre többen látogatnak télen a Balatonra, és egyre több szolgáltató ismeri fel az ebben rejlő lehetőséget. Beszélt arról is, ezeken a hétvégeken csokorba szedik a környékbéli kézműveseket, valamint különleges örökzöldeket ajánlanak az oda látogatóknak.


----------------------

Idén áll már a város Betleheme Balatonfüreden. Schindele Györgyné a Reformkori Hagyományőrzők Társaságának elnöke a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában emlékeztett: a Szent Család modellje hosszú hagyományokra nyúlik vissza, és ezt szeretnék megőrizni. Beszélt arról is, céljuk,  hogy az adventi ünnepkörhöz kapcsolódó hagyományokat népszerűsítsék a településen, valamint annak környékén. Elárulta azt is: 2017-ben tovább bővült a Balatonfüred tulajdonában álló, a Betlehemnél látható szoborcsoport.