Itt volt többek között a 2013. évi európa bajnoki 3. helyezett (2013. OB 10.) Sivy Josef által kormányzott hajó is, aki ezúttal a lányával, Siva Suzanaval az ötödik helyen végzett.

A nemzetközi versenyt a magyar mezőnyt jól ismerő Rybacek Josef kormányozta cseh csapat nyerte (2013. OB 8.).

A magyar bajnokságot az összetett második helyezett Fluck Benedek-Székely Gyökössy Szabolcs páros nyerte (2013. OB 2.) a Mohos Gábor-Molnár Vera vegyespáros előtt (2013. OB. 7.) A dobogó harmadik fokára dr. Bödör Gergely (Májó)-Koleszár Péter állhatott fel (2013. OB 5.).

A dobogós helyezésekért folytatott küzdelem, ahogy általában minden évben, végig nyitott volt, így a további pontszerző helyeken végzők is kvázi dobogósnak számítanak. Ezúttal Máyer Tivadar és Máyer Petra (2013. OB 19.) szerezte meg a 4. helyet a sokszoros bajnok Varjas Sándor (Szuszu)- Kutassy László (2013. OB 1.) egység előtt. A 6. helyen másfél év kihagyás után Nóri (Erhardt) és Tamás (Kámán) egyesített egysége végzett. Ők minimum két vonatkozásban is egységesítettek, egyrészt házasságuk, másrészt külön hajókból történő összeülésük révén.

Érdekessége a versenynek továbbá, hogy olyan hajókból, ahol házaspárok, illetve szülő-gyermek versenyzett együtt 10 is indult.

A hajóosztályról további információk a pirat.hu oldalon olvasható.

Májó