Idén július 25-30. között kerül megrendezésre a bajnokság, remélhetőleg az osztály erősödni fog, hiszen vannak jelek, hogy többen beülnek idén (MVSZ főtitkár úr Holczi, J24-ből Hercsel Erik, Ian Ainsle), illetve külföldiek is jönnek, elsősorban csehek 3-5 hajóval.

Jól lenne ha a jelenlegi kalózosok is összejönnének a Kalóz osztály legnagyobb éves eseményére. Tavaly mindenki elment Agárdra, így ha megtehetik, jöjjenek az agárdiak, illetve Mályiból, aki tud. Ismét lesz vegyes páros verseny, ami kuriózum a vitorlás társadalomban.

A csopaki Kereked Vitorlás Klub és a rendezőség mindent meg fog tenni a legjobb versenyek lebonyolítása érdekében. Mindenki kalkuláljon úgy, hogy esténként nívós programok lesznek.

További infó, hogy jövőre megkaptuk a junior Eb rendezési jogát, így már most érdemes azoknak a kluboknak fiatal, 24 év alatti versenyzőket indítani, akik ezen részt szeretnének venni. Kérem, hogy a klubok ezt is terjesszék. A jövő évi versenyre a magyar egységeknek hajót kölcsön tudunk adni, erre több felajánlás is érkezett.

üdv:

Benő