Azóta sok idő telt el, és az álom, hogy egyszer én is hajót vezethessek - ami igaz nem akkora mint a tiéd - valóra vált.
Tudom, sokszor idegesítő lehet, hogy néha akadályozlak a haladásban - kint a vízen, vagy a kikötőben, ki- és beállásnál - ahol dolgozol, és a munkádat végzed, de sajnos a szél nem mindig fúj arra, amerre szeretném, és az is sokszor vagy túl erős, vagy túl gyenge, és van, hogy a motorom is elromlik.

Mert mindez talán néha kihoz a sodrodból, szeretném Neked kedves Kapitány megköszönni,...
...hogy amikor elmész mellettem, nem jössz túl közel, és gyenge szélben a hullámaidtól nem esünk le a hajóról.
...hogy ha horgonyon állunk, és napozunk, messziről látod a fekete gömböt, és nem hozod az utasaidat méterekre közel hozzánk, hogy bámészkodni, fényképezni tudjanak.
...hogy mikor gyorshajót vezetsz nem körülöttünk körözöl, és nem borul minden le a hajóban és imbolygunk miatta hosszú percekig.
...hogy amikor éppen a kikötő szájban vagyunk, nem mellettünk lassítasz le hirtelen, hogy a hatalmas lökőhullám kitaszítson a kövekre.
...hogy amikor hozzád képest vánszorgok ki és beállásnál a kikötő szájban, türelmes vagy és nem nyomod a dudát mint az őrült, mert tudod, hogy úgysem tudok mit csinálni.
... és, hogy emberszámba veszel, néha lenézel rám és visszaintegetsz nekünk.

Talán van amit kihagytam, de remélem elnézed nekem, hiszen én csak egy kishajó vezetője vagyok. Tudom, hogy néha szeretnéd, ha nem is lennék, de hidd el, én minden tőlem telhetőt elkövetek. Minden évben befizetem a drága kikötői díjat sok száz, ezer társammal együtt, hogy hozzájáruljak a kikötő fenntartásához, ami talán abban is segít, hogy akkor is meg tudd kapni a fizetésed, ha éppen rossz a szezon, és nem lenne elég fizető utasod.

Most elköszönök, mert nem akarlak feltartani, hiszen amíg én kedvtelésből, a szabadidőmet töltve vitorlázok, Te a munkádat végzed és kevés az időd. Remélem továbbra is segíteni fogjuk egymást amikor találkozunk, és jó szívvel nézünk egymásra, mint a régi legendás hajósok.

Barátsággal, jó szelet kívánva:

Lázár CSaba, a Rock Star kormányosa