A kikötő meder előtti nádas és a fűzfői öbölre néző bejárat eddig is különösen békéssé tette a kikötőt. A nagy viharok éppen csak az árbocok tetejét súrolták, azonban délkelet felől az intenzív hullámzás néha utat talált magának beljebb lévő hajókhoz is.

A problémát felismerve a korábbi mobil hullámvédő művet a szükséges engedélyeztetés után fix kőszórásra cseréltük, így már délkelet felől is tökéletes hullámvédelemmel rendelkezik a marina. A munkálatok 2015 őszén befejeződtek, így az idei szezonnak már nyugodt szívvel vágunk neki.

A visszajelzések alapján a legnagyobb igény a 10x3 méteres hajóhelyekre van. Ezek a 30 láb körüli hajók ideálisak a Balatonra, hiszen méretük és kezelhetőségük miatt kis számú legénységgel is könnyen vihetők, de helykínálatuk már kisebb családok számára is alkalmassá teszik őket. Ezért döntöttünk úgy, hogy a második mólón ilyen méretű helyeket alakítunk ki, ezzel könnyítve a kikötést. Természetesen ezek a hajóhelyek kedvező áron egész szezonra már 420.000 forintos áron elérhetőek. 

Az igazán biztonságos rögzítést úgy érhetjük el, ha a hajót 4 irányban rögzítjük, így biztosítjuk azt, hogy minden szélirányban tartsák a kötelek. Ezért használunk minden 6méter fölötti  hajóhely esetében cölöpös kialakítást.

A daruzást a Balatonon egyedülálló módon traveller daruval végezzük, ami köszönhetően nagyfokú variálhatóságnak minden hajótípus és méret számára biztonságos és kíméletes kiemelést tesz lehetővé. Az éves hajóhelyek árában a daruzáson és a magas nyomású hajófenékmosáson túl a tárolóállvány is benne foglaltatik, így ezzel sem kell vesződnie bérlőinknek.

További szolgáltatásként nagyteljesítményű WIFI hálózatot építettünk ki a kikötő egész területén, a mólókon termesztésen víz és áramvételi lehetőség található, fürdőházunkban pedig kényelmes zuhanyzókabinok biztosítják a felfrissülést. Aki korán kezdi, vagy későn fejezi be a szezont, fűtött zuhanyzót is talál a főépület oldalában.

A gépkocsikat zárt pakolóban helyezhetik el a hajótulajdonosok, ahol 0-24órás portaszolgálat illetve térfigyelő kamera is növeli a biztonságot.

Napközben kikötőmesteri szolgálat segít a hajókkal kapcsolatos kérdések, feladatok megoldásában de a helyben működő hajószervíz is szívesen átvesz bármilyen karbantartási/felújítási munkálatot a tulajdonosok válláról.

Nálunk a túrázók is megtalálják amit keresnek. A Marina Fűzfő tagja a kikötőláncnak és elfogadjuk a Porthole Kártyát is, így aki nálunk köt szerződést, további kikötődíj nélkül vitorlázhatja körbe a tavat, és mi is szívesen látjuk a túrázókat.

Egy végig vitorlázott nap után jól esik az ízletes vacsora és a hideg frissítő. Erre a legjobb hely a Sirály étterem terasza, ahol finom fogások és igazi balatoni borok közül is válogathatunk.

Balatonfűzfő önkormányzata sem tétlen, így az idei szezonra elkészül az a sétálóút ami a strandtól kikötőig, illetve a kikötőtől a korábbi sétaútig vezet. Vacsora után jól esik egy séta tó partján, a korszerű mozgásérzékelővel ellátott ledes közvilágítási lámpák alatt.

Akinek felkeltettük az érdeklődését személyesen állunk rendelkezésére a Budapest BoatShow 104G standján február 18-21 között, vagy alábbi elérhetőségeink bármelyikén:

Master Invest Hungary Kft. - 8175 Balatonfűzfő, Sirály u. 2-6.
Tel: +36 36 88 574 500;
Mob:  +36 20 617 1740 (Kerekes Ágnes)
Fax: +36 36 88 574 501
E-mail: info@marina-fuzfo.hu;
Internet: http://www.marina-fuzfo.hu

Aktuális 2016-os ár listánk ITT letölthető. 

Szeretettel várunk a Balatonfűzfőn a Marina Fűzfő kikötőben.

(X)