Jó szélben mind a nyolc pályán, többnyire két-két futammal megkezdődtek a versenyek Palma de Mallorcán, ahol 68 nemzet színeiben több mint 800 hajó vitorlázik. 

Nagyszerűen kezdett a női Laser Radial osztályban Érdi Mári. Az első futamban a kék csoportban 7., a következőben pedig 6. helyen ért célba. Egy csoportban van az olimpiai kvalifikációért folyó küzdelemben egyik legnagyobb ellenfelével az orosz Jelena Vorobevával, aki 5. és 8. helyeivel Márihoz hasonlóan 13 pontot gyűjtött az első napon. Holtversenyben a 12-13. helyen jelenleg ők vannak az áhított két kvalifikációs helyen. Fő vetélytársuknak két spanyol Cacho és De Lagos, illetve a lengyel Barawinska ígérkezik. Laser Radialban a selejtezőfutamokon két csoportban összesen 84-en versenyeznek.

Berecz Zsombornak csak edzés, felkészülés ez a verseny a közelgő világbajnokságra és az Olimpiára, de ő is jól kezdett. A finnesek szokás szerint egy csoportban együtt versenyeznek (74 hajó) a futamokon. Zsombi 9. és 12. helyével 10. az összetett listán.

Laser Standarben a 152 résztvevő három csoportra osztva vitorlázza a selejtezőfutamokat. Az egymással olimpiai válogatókat futó három magyar különböző csoportokba kerültek, így a pályán nem vitorláznak egymás ellen. Két futam után az összetett listán Vadnai Benjamin 40. (16., 13.) áll a legjobban. Tomai Balázs 44. (18., 16.), míg Vadnai Jonatán 73. (24., 25.).

470-esben jól helyt álltak a Gyapjas-testvérek, Balázs és Zsombor. A sárga csoportban 30., majd 23. helyen értek célba, és ezzel 53-ak a 77 hajós erős mezőnyben.

Nacra 17 vegyespáros katamaránban három futamot teljesített a mezőny. Virág Flóra olasz versenyzőtársával 35. helyen áll a 44 hajós mezőnyben. Helyezéseik: 33., DNF, 29.

Jól kezdett Cholnoky Sára is. 12. és 9. helyezéseivel 19. helyen áll a 62 RS:X deszkás hölgy között.
A férfiak mezőnyében Sánta Bence 71., Nickl András 74.

A verseny honlapja: http://www.trofeoprincesasofia.org/en/default/races/race