A városi sétákat szervező Hosszúlépés.Járunk? csapatától már megszokhattuk, hogy programjaikon mindig rengeteg új információval gazdagodunk, a látványt jó történetek és izgalmas titkok egészítik ki. A csend hangjai túrán azonban teljesen új élményben volt részünk.

A séta késő este kezdődik, amikor a nyüzsgő sétányok és utcácskák már kiürülnek, a környék elcsendesedik. Ekkorra már az apátság több száz éves épülete is bezárja kapuit. A séta elején az apátságot megvilágító reflektorok hirtelen kialszanak, az ajtóban pedig megjelenik Ágoston atya, aki szerzetesi ruhában, gyertyával a kezében köszönti a résztvevőket. Suttogva néhány szót szól, aztán elindulunk a sötét termekben.

A séta során kizárólag az érzékszerveinkre hagyatkozhatunk, de aggodalomra nincs ok, nagyon hamar hozzá lehet szokni a rendkívüli körülményekhez. A barokk templom sötétből felragyogó látványa, az ezer éves kövek tapintása, a szerzetesi kert neszei, illatai és még számos, nappal nem észrevehető részlet vár felfedezésre.

Több indokunk is van, hogy miért érdemes mindenkinek ellátogatnia erre a programra:

- A túra több meglepetést is tartogat a sétálók számára.
- A programon a látogatóktól egyébként elzárt területeket is bebarangolja a séta.
- Új élményt jelent kiszakadni a zajos hétköznapokból és csendben megfigyelni az apró részleteket, amelyek a mindennapok során elkerülik figyelmünket.

 

Ha valami igazán különleges programra vágysz a nyáron, ezen a sétán a helyed!

A csend hangjai sétára itt tudsz jelentkezni: https://hosszulepes.org/hu/seta/a-csend-hangjai