Az Erste World kiállítása is az értékteremtésről szól. Ennek megfelelően a megtekinthető kiállítás középpontjában részben azok a tradicionális jachtok állnak, amelyeket kiváló magyar hajóépítők áldozatos munkájával építettek újjá, részben pedig azok a legújabb fejlesztések, amelyek a régi hajókkal együttesen jelenítik meg a magyar vitorlázást.
A versennyel egy időben megtekinthető kiállítás története egy beszélgetéssel indult, amikor az Erste World és a Magyar Vitorlás Szövetség megállapodott abban, hogy közösen mutatják be azokat az értékeket, amelyek a verseny legnemesebb hagyományait éppúgy megjelenítik, mint annak legismertebb, emblematikus szereplőit. Az elhatározást tettek követték – és egy újabb szerencsés találkozás: Kollmann András fotóművésszel. 
A hiánypótló, közös szervezésű kiállítás nem csak azokból a különböző típusú és fajtájú hajókból – a tradicionális fahajóktól a legmodernebb karbon és nomex méhsejt szerkezetű katamaránokig – nyújt izgalmas válogatást, amelyek az elmúlt 83 évben indultak a Kékszalagon, de az azokhoz kapcsolódó ismert és közismert hazai vitorlázókat is bemutatja. A szabad, asszociatív alkotói módszerrel készült képek  a hajók mellett azok kapitányaira, a verseny főszereplőire is fókuszálnak.
Nem nehéz felismerni a párhuzamot a versenyt támogató Erste World ügyfelei  és a többi vízre szálló versenyző között. Elég, ha csak a tavalyi versenyre gondolunk, amikor az indulók hatalmas vihar után, erős szélben vágtak neki a távnak, hogy bebizonyítsák, a természet erejét nem technikai megoldásokkal, hanem emberi akaraterővel és kitartással lehet legyőzni. Pontosan úgy viselkedtek, ahogy az Erste World ügyfelei is, akik hisznek önmagukban, és úgy tudnak sikeresek lenni, hogy közben mások számára is példát mutatnak. Mindegyik hajó, amely a kiállításon szerepel, új értékekkel gazdagítja a balatoni vitorlázást és magát a Kékszalagot is.