Benji a nemzetek sorrendjében 11. helyet ért el ezen a VB-n. A Tokiói Olimpián Laser Standardben majd 35 nemzet vehet részt.
Öccse az ötszörös korosztályos világbajnok Vadnai Jonatán 38. helyen végzett a tízfutamos VB-n.
Ma egy délnyugatról érkező markáns viharfront miatt már nem rendeztek újabb világbajnoki futamot az Adrián, amelyet tizenkét futamosra terveztek és így tízfutamos lett. Újabb futammal Benjamin jó eséllyel inkább előre léphetett volna, mert nagy hibázása nem volt, a kiesőit a selejtezőfutamokban vitorlázta, és egy vagy akár két rosszul sikerülő futam esetén sem rontották volna le jelentősen az átlagát. A helyezései: 7., (18.), (25.), 11., 7., 13. majd az Arany csoportban  8., 15., 10., 13. 
Magyar laseres korábban nem ért ilyen magasságokba az olimpiai Laser Standard világbajnoki mezőnyben. Eszes Tamás a kilencvenes években ugyan képes lehetett volna VB-n az eső húszba kerülésre, de akkoriban nem volt pénz távoli utazásokra. Csak egy világbajnokságon szerepelt, Mexikóban, amikor viszont az elsődleges szempontja a kvalifikáció elérése volt.
Berecz Zsombor legjobb laseres VB eredménye 24. volt a Londoni Olimpia előtt.
Az elmúlt években pedig a magyar laseresek általában az Arany csoportba kerülésért küzdöttek, ami általában az 50. helynél jobb teljesítményt igényelt a selejtezőkön. Ez csak Tomai Balázsnak sikerült két akalommal. 
Az Arany csoport végeredménye a mellékletben pdf fájlban.