Ez történt itthon


VII. Rudi Trans 4kezes
Hétvégén zajlott Balatonlellén a Karsailing VSE rendezésében, a VII. Rudi Trans 4kezes EAST vitorlás verseny, amin 34 egység gondolta úgy, hogy benevez és elrajtol. A szép időjárás jó széllel is párosult, így a mezőny eleje 3-3,5 óra alatt teljesítette a Lelle-Földvár-Zánka-Lelle távot, de az utolsó hajók is 14.00 óra körül célba értek. A délutáni hajópakolást és pihenőt követően 17.30 órakor került sor az ünnepélyes eredményhirdetésre, ahol a három osztály és az abszolút befutási sorrend legjobbjai a Bujdosó Pincészet borait vehették át megérdemelt díjaikon és érmeiken felül. Utána a BL Yachtclub éttermében tartott közös vacsora alatt az egész versenyt GPS nyomkövetőivel közvetítő Snewisport jóvoltából visszanézhette mindenki, hogy milyen útvonalat vitorlázott be a verseny ideje alatt. A vacsora utáni baráti beszélgetésekkel és a versenyszituációk részletes átbeszéléseivel zárult idei záró 4kezesünk napja.
Minden induló és eredményt elérő párosnak gratulálunk teljesítményéhez!
2018-ban Mindenkit visszavárunk egy hasonlóan jó versennyel!
A verseny főtámogatója: RUDI TRANS Kft., akinek ezúton is köszönjük, hogy segítségével, támogatásával hozzájárult versenyünk sikeréhez! Köszönjük!
Eredmények: https://www.facebook.com/ruditrans4kezes/photos/pcb.736569523194288/736569299860977/?type=3&theater

Nemzetközi vizeken

Hat futammal és Czégaiék győzelmével zárult a Tengeri Bajnokság
A nagyszerű 12-16 csomós misztrálban lebonyolított hatodik futammal az adriai Biogradnál befejeződtek a XIII. Magyar Tengeri Nagyhajós Bajnokság versenyei. A győzelmet szoros versenyben a Jedi Business nyerte a Kör-Ker Eibinger csapat előtt. Előbbit a korábban ötszörös magyar tengeri bajnok Czégai Péter kormányozta, a legerősebb ellenfél hajót pedig Czap Zoltán.
Az utolsó, hatodik futamon egészen az utolsó kerülendő szigetig Czapék vitorláztak bajnoki pozícióban, mert a Czégai-csapat csak harmadik volt, köztük pedig Soponyai Gézáék álltak a második helyen. Ilyen befutás esetén Czap Zoliék pontazonossággal, holtversenyben az utolsó futam befutási sorrendje révén nyerték volna a bajnoki címet. Ám az utolsó pályajel szerpet betöltő szigetnél, két mérföldnyire a céltól a vezető két hajó hibázott. Túlzottan közel vitorláztak a parthoz a szigetet kerülve és annak takarása lelasssította őket annyira, hogy a nagyobb íven kerülő Jedi Business csapat az élre állhatott, és az itt szerzett előnyéből sikerrel őrzött meg két hajóhossznyit a célig.
Összetettben a Soponyai Géza irányította Klaszik Építő lett a bronzérmes. Ez a három hajó kiemelkedett a mezőnyből, amelyben viszont a további helyezésekért szintén változatos küzdelem zajlott.
Részletes eredmények a mellékletben, illetve a verseny honlapján ITT, ahol bőséggel találhatók fotók és részletesebb hírek is.


FGF Sailing Team

Az FGF Sailing Team Bakóczy Róbert kormányzásával a svájci Luinóban, a Lago di Maggiorén győzött a Melges 24 Európa Kupa sorozat utolsó versenyén! Ezzel 2. helyen végzett a sorozatban.
A balatonföldvári Spartacus VE vitorlázóiból álló, nemrég Balatonfüreden J24 EB-t is nyerő FGF Sailing Team - Bakóczy Róbert, Rozsnyay Domonkos, Takácsy Levente, Takácsy Kristóf és Buza Bence - a 2017-es Melges 24 European Sailing Series utolsó két versenyét megnyerve 2. helyen végzett az éves sorozatban a Geoff Carveth vezette brit Gill Racing Team mögött – tudósít a hunsail.hu.
Ötödik helyen végzett az európai sorozatban Csoltó Ákos csapata a Seven Five Nine. A D-One VSE csapatában változó felállásban Berecz Zsombor, többszörös olimpikonunk, Tomai Balázs, korábbi kiváló Laseres válogatott, Weöres Botond, Pesti Gábor, Szigeti Maxim vitorláztak. 

Ocean Race EXTRA – Felkészülés
A múlt hét folyamán nemcsak a Volvo Ocean Race mezőnye érkezett meg Alicanteba, hanem egy szépszámú rajongótábor is, hiszen nemsokára rajtol a leghosszabb Földkerülő. A csapatok egy Lisszabon – Alicante prológ keretében hangolódhattak rá végleg a Földkerülő versenyre és érkeztek meg csütörtök hajnalban a legendás spanyol kikötővárosba, ahol szombaton sort kerítettek az első in-port futamra is…
Teljes beszámoló: http://porthole.hu/cikk/11542-volvo-ocean-race-a-felkeszules


Ez várható


III. Hungarian IOM Open
Orfűn rendezik meg hétvégén a III. Hungarian IOM Open modellvitorlás-versenyt. A versenyben az 1 méteres IOM osztály vehet részt, szombaton fél 9-től várják regisztrációval a nevezőket, a verseny 10 órakor kezdődik.
Kiírás: iom open.pdf


Siófoki Évadzáró Nyílt Edzés Stefánia hercegnő nagydíj
Yardstick szerint értékelt nyílt Edzést tart a Siófoki Vízi SK szombaton. Az Edzésen 11 órakor lesz a rajt Siófokon a kikötő előtt, ahonnan a kikötőtől keletre álló vízmű bóját kell kerülni, majd a Siófok-Alsóörs közötti mérőállomás oszlopát, végül a befutó a siófoki kikötő bejáratánál lesz.
Kiírás: Évadzáró 2017 kiírás.doc


Őszi Regatta
Túraversenyt rendez Balatonkenesén a Kenese Marina Port Vízisport Egyesület nagyhajók részére. A verseny a YS Trophy egyik állomása is egyben. A rajtot 11 órára tervezik, a pálya Kenese-Aliga-Kenese-Almádi-Kenese lesz. 

Kiírás: Őszi Regatta.pdf

Egyszemélyes osztályok évadzáró versenye
Agárdon vitorlázhatnak hétvégén az egykezes osztályok versenyzői, ahol az Alba Regia SC évadzáró versenyt rendez számukra. Azaz Finn, Laser R és 4.7, illetve Optimist osztályokban lehet nevezni a szombaton 10:30-kor rajtoló versenyre. A rendezők 5 futamot terveznek két nap alatt.
Kiírás: Egyszemélyes osztályok évadzáró.pdf

Forrás: Porthole.hu, Hunsail.hu, Modellvitorlázás.hu