December első hétvégéjén ismét megtelik a balatonlellei BL Yacht Klub. Működik ugyanis már a Balaton egyetlen kikötői műjégpályája, de megrendezik a téli regatta sorozat első etapját, sőt különleges gasztronómiai élményekkel várnak a Balatoni Kör által támogatott Adventi Gasztro Piknik keretében.

Tóth Balázs a BL Yacht vezetője a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában úgy fogalmazott: egyre több árus szeretne csatlakozni a kikötő területén berendezett karácsonyi vásárhoz. Hozzátette: a négy évszakos Balatont mindennél fontosabbnak tartják, éppen ezért adnak otthont a Balatoni Konzíliumnak is, amelynek fő témája a 12 hónapos programkínálat a Magyar Tenger körül.


-------------------------

A Kishableány télen sem merül a víz alá, irány a STAND - hívta fel a figyelmet a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában Laposa Zsófia.

A badacsonyi borász kifejtette: arra gondoltak, hogy téliesítik a Kishableányt, és hétvégente forralt borral, kávékülönlegességekkel, süteményekkel, és az egyedülálló borcsokival kívánják az arra járókat. Beszélt arról is: céljuk, hogy a helyi lakosokat is meg tudják szólítani, hiszen ők a régió legfontosabb részei. Laposa Zsófia szerint az idei esztendő kifejezetten jó évjáratot hozott, úgy fogalmazott: több tétel van már palackban, mint amire korábban számított.


----------------------------

Nem sokára ötéves születésnapját ünnepli a Mi a Kő Köveskálon. Trombitás Tamás a vendéglő megálmodója a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában azt mondta, nem számítottak arra, hogy ilyen könnyen megtalálják magukat a helyi gasztronómiába, és sikerül átültetni a mindennapokba a Mi a Kő életérzést. 

Elárulta azt is, hogy az idei évben tartanak szilveszteri bulit is, aminek a főszereplője a Jazz és a Latin lesz. Trombitás Tamás szerint a Mi a Kő nem csupán egy étterem, hanem egyfajta művészeti műhely, vagy ha úgy tetszik egy kortárs galéria, ahol az írók is megtalálják helyüket. 


------------------------------------

A cél megtartani a hazai sajátosságokat a Cselling Udvarháznál - mondta Tüdős Klára a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában.

Az Udvarház vezetője kifejtette: az idei esztendő az első, amikor egész évben várják a vendégeket. Az őszi hónapokban éppen ezért terveznek tematikus programokat, ilyen volt a november utolsó hétvégéjén megrendezett olasz tésztakészítő foglalkozás is.


----------------------------------

Nagyon sikeresen alakult a 2017-es esztendő a vitorlássport tekintetében - jelentette ki a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára.

Holczhauser András szerint 2017-es ranglista neveiből is látszik, hogy milyen fejlődésen mentek át versenyzőink. Kiemelte Vadnai Benjamin, Érdi Mária, és Berecz Zsombor nemzetközi eredményeit. Holczhauser András a ranglista díjkiosztó kapcsán kifejtette: a tapasztalatok szerint ez az esemény minden évben újabb motivációt ad a fiataloknak. Hozzátette: az idei esztendőben a Kereked Egyesület rendezésében elindult a Nádas Kupa mely a kezdő versenyzők sorozata volt.