Megjelent a Balatonfüredi Yacht Klub 150 éves történetét bemutató album. Böröcz István a Klub vezetője a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában elmondta, az idei évben nem csupán a BYC 150 . születésnapját ünnepelték, hanem azt, hogy másfél évszázados a balatonfüredi vitorlázás. Beszélt arról is, hogy rendkívül mozgalmas évük volt, ennyi eseményt másfél-két esztendő alatt szoktak lebonyolítani. Rengeteg versenyt rendeztek, és nagyon sok gyermeket fogadtak a nyári táborokba.


-------------------

Egy régi igényt elégít ki a következő esztendőben a Vízimentők Magyarországi Szakszolgálata. Bagyó Sándor és csapata ugyanis eldöntötte, segítik a tóparti közlekedést, ezért elindítanak egy új szolgáltatást - mondta el a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában a Szakszolgálat vezetője. Bagyó Sándor kifejtette: a személyszállításhoz rendelkezésre áll a munkaerő, aminek egyetlen titka van: a tisztességes bérezés biztosítása. Hozzátette: nem titkolt céljuk, hogy a VMSZ-t további bevételhez juttassák, amit a szervezet fejlesztésére fordíthassanak. Bagyó Sándor elárulta: a személyszállítás először az északi parton indul, viszont minden bizonnyal egy év elteltével a déli parton is megjelenik. Külön kiemelte: nem lesz készpénzfizetési mód, kizárólag elektronikus.

---------------------

Az összes program, illetve beruházás, amit az előző pályázati ciklusban terveztek, megvalósult a Festetics Kastélyban - mondta a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában a Helikon Kastélymúzeum igazgatója. Pálinkás Róbert elmondta, a céljuk nem más, minthogy a téli hónapokban is élettel töltsék meg a falakat. Ehhez kapcsolódtak a decemberre tervezett városi séták, ahol a látogatók Keszthely városának több száz éves titkait ismerhetik meg. Beszélt arról is, hogy az idei évben ismét a leglátogatottabb kastélyává tették őket a vendégek, több mint kétszáz-ezer látogatót fogadtak.


------------------------

Adventi hangulatba öltözött Balatonalmádi is - mondta a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában a városi Pannon Kulturális Központ vezetője. Bati János elmondta: minden vasárnap gyertyagyújtást tartanak, és más más plébánossal lehet beszélgetni Advent fontosságáról. Beszélt arról is, hogy a kulturális központ az ünnepi időszakon túl is minden héten hoz valami újdonságot. Hozzátette: igyekeznek a programokkal minden korosztályt kiszolgálni.