Giovanni Soldini és a trimarán legénysége, Guido Broggi, Sébastien Audigane, Oliver Herrera Perez és Alex Pella 36 nap, 2 óra, 37 perc és 2 másodperc alatt teljesítette a 13.000 tengeri mérföldes utat a kínai kikötőváros és az Egyesült Királyság fővárosa között.

Majdnem egy héttel – 5 nap 19 órával – javítottak a korábbi rekordon melyet a Gitana 13, egy 100 lábas maxi állított fel 2008-ban, 41 nap alatt teljesítve a távot. Az olasz trimarán végül 15.083 tengeri mérföldet vitorlázott, 17,4 csomós átlagsebességgel.

Közvetlenül a célba érkezés után Giovanni Soldini kormányos elmondta: „hihetetlenül boldogok vagyunk de nagyon fáradtak is egyben. Az utolsó 48 óra nagyon kemény volt. A csatornában felhajózni gyenge szembeszélben nagyon hideg és nagyon vizes volt. A rekord döntés nagyon jól sikerült, nagyon elégedettek vagyunk a teljesítményünkkel. A legnehezebb az utolsó szakasz volt: egy kedvezőbb időjárással az Atlanti-óceánon még további három vagy négy napot nyerhettünk volna, de ez ilyen. Mindemellett az egész nem is lehetett volna jobb, a hajó technikailag tökéletes. Az utóbbi időben a Maseratit a műhelyben rendbe tettük, több mint 19.000 mérföldet vitorláztunk vele és minden rendben van a fedélzeten. Ez egyértelműen Guido és a teljes csapat felkészítő munkájának köszönhető. Kiváló legénység.”

Most a World Sailing Sebességi Rekord Bizottságának a visszajelzésére várunk, ez a szervezet hitelesíti az óceáni rekordokat.

Fotók: Pietro Masturzo

Forrás: Maserati Multi 70