A téli hideg ellenére több száz néző gyűlt össze a Balaton parton, hogy megtekintse a Magyar Nemzeti Cirkusz bemutatóját. Először a svájci Eddy Carello zsonglőrködött, majd a kolumbiai Gerling csoport artistája, Alejandro következett. Két daru segítségével öt méter magasba egy drótkötelet feszítettek ki, ahol biztosítókötél és védőháló nélkül lélegzetelállító produkciót láthatott a közönség. A szél nem kedvezett a bemutatónak, egy pillanatra az artista el is vesztette az egyensúlyát, de szerencsére hamar korrigált, és nem történt baj.

A bemutató után a kíváncsiskodók a Monte-Carlóban nyert Arany Bohóc Díjat élőben is megtekinthették, és rengeteg közös fotó készült a művészekkel. “Nagyon büszkék vagyunk arra, hogy édesapám, a Kossuth díjjal kitüntetett Richter József ezüst bohóc díja, majd bátyám, Richter Flórián Arany Bohóc díja után mi lehettünk a következő magyarok, akik átvehették a cirkuszművészet Oscarjának is hívott szobrocskát, és ezt most nagy örömmel hoztuk el magunkkal Balatonlellére.” mondta ifj. Richter József, a Magyar Nemzeti Cirkusz igazgatója.

A BL YachtClub és a Magyar Nemzeti Cirkusz sok közös ötletet megvalósított már, és az ígéretek szerint nem ez volt az utolsó közös akciójuk. “Nagyon sok ötlet van még a fejünkben, szeretnénk a Nemzeti Cirkusszal minél több olyan programot közösen megvalósítani amivel a klasszikus balatoni szezont meg lehet hosszabbítani, és meg lehet mutatni, hogy a Balatonon nem csak két hónap a szezon. Ez a mai esemény is ebből a célból jött létre.” mondta el Tóth Balázs, a YachtClub ügyvezetője, a programok ötletgazdája.

A Magyar Nemzeti Cirkusz idén március 14-én kezdi 24. évi turnéját Magyarországon. Első állomásuk Budapest lesz, majd több vidéki nagyváros után érkeznek meg második otthonukba, Balatonlellére, ahol vadonatúj műsoruk július 2-től augusztus végéig látható.

Fotók: Lukács-Tóth Kriszina