Hatalmas ünnep lesz az idén félszáz éves Kékszalag - mondta a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című kihelyezett műsorában a Magyar Vitorlás Szövetség elnöke. Kollár Lajos beszélt arról is, hogy elkészül egy jubileumi érem, mely megörökíti majd az eseményt. Kollár Lajos mesélt a legemlékezetesebb Kékszalag futamokról is. Az egyik legizgalmasabb verseny az volt, amikor a Tatus nevű 25-ös túrajolléval kerültek viharba. Kollár Lajos szerint emlékezetes volt a két évvel ezelőtti verseny is, melynek előnapján hatalmas vihar söpört végig a Balaton partján. Az elnök kitért arra is, örömmel tölti el, hogy Fa Nándor elfogadta tőlük a tiszteletbeli elnöki tisztet.


-------------------

Az Erste Bank immáron harmadik éve támogatja a Kékszalagot - jelentette be a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című kihelyezett műsorában a Magyar Vitorlás Szövetség főtitkára. Holczhauser András kifejtette: az idei esztendőben is számos parti rendezvénnyel készülnek, így nem marad el a modellvitorlás kupa, de a száguldógépek rövidpályás versenye sem a regatta második napján. A főtitkár külön kiemelte, megpróbálnak különös figyelmet fordítani azokra a hajókra is, melyek nem esélyesek az első helyezések megnyerésére, ugyanakkor végighajózzák a pályát. Holczhauser András beszélt arról is, hogy legalább 4-8 nemzetközi versenyt szeretne látni a hazai tavakon, kiemelten a Balatonon.


-------------------

A Magyar Vitorlás Szövetség egyik kiemelt programja az idei esztendőben a Vitorlás Suli program - mondta a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című kihelyezett műsorában a Vitorlázó Gyermekekért Egyesület elnökje. Náray Richárd beszélt arról is: az a törekvésük, hogy nemzetközi szinten is elfogadottak legyenek a hazai képzési helyek. Ennek érdekében elindították már a nemzetközi közösséghez történő akkreditációt.  Náray Richárd felhívta a figyelmet, az elkövetkező hetekben már érdemes a vitorlázás iránt érdeklődő gyerekeknek jelentkezni a nyári táborokba.


---------------------

Idén Balatonföldvár rendezi a Laser Radial Youth EB - t jelentette be a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című kihelyezett műsorában a verseny főrendezője. Gereben Mátyás elmondta: minden bizonnyal extrém körülmények lesznek a bajnokságon, hiszen április elején még nincs kánikula a Balatonnál. Beszélt arról is, nagy a várakozás a magyar versenyzők körében is, hiszen számos olyan fiatal versenyzőnk van, akik jobbnál jobb eredményeket hoznak a Laser hajóosztállyal külföldön. Gereben Mátyás szerint egyfelől segít, másfelől viszont még nagyobb kihívásnak tekinthető a hazai pálya. 


-------------------------

Nemzetközi versenyekben nem lesz hiány idén a Balatonfüredi Yacht Klubban sem - mondta a a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című kihelyezett műsorában a Varró Anna. A Klub munkatársa beszélt arról is, hogy az egyik legizgalmasabb regatta a Dragon EB lesz. Szerinte kihívás lesz ez a verseny, hiszen 70-80 hajóra számítanak. Varró Anna beszélt arról is, a rendezőgárda garancia a színvonalas, nívós megmérettetésre.



---------------------------------

Egy új hajótípus, és új hajóosztály kezd meghonosodni a Balatonon - mondta a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című kihelyezett műsorában  Seidl Gábor. Az RS magyarországi képviseletének vezetője kifejtette: céljuk nyitni a gyerekek felé, s hogy segítsék kiléptetni a vitorlázást a kizárólagos elit sportágak világából. Az RS Feva az utánpótlás képzés fontos hajója lehet. Beszélt arról is, az idei évben Balatonfüreden az osztály nemzetközi versenyzői is felsorakoznak.