Kisebb változás következik be a Havas Nádas Kupa programjaiban, ugyanis a múlt heti síelés után az áprilisi ifjúsági évadnyitóval vonják össze a vitorlás regattát - mondta a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában  Pertz Dániel. A verseny szervezője kifejtette: céljuk az volt, hogy összehozzák a síelést és a vitorlázást egy rendezvénysorozat keretében. Beszélt arról is:  egyesületükbe továbbra is várják a fiatalokat, mind a táborokba, mind pedig a vitorlás tanfolyamokra.

---------------

Együttműködési megállapodást kötött a Balatoni KÖR-rel, valamint a Balatoni Turizmus Szövetséggel az önkormányzatokat tömörítő Balatoni Szövetség - jelentette be a Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában  a szervezet elnöke. Balassa Balázs, aki egyben Szigliget polgármestere is kifejtette: az a céljuk, hogy közösen gondolkozzanak, és tervezzenek azokkal, akiknek kiemelten fontos az egész éves Balaton koncepciója. Balassa Balázs beszélt arról is, Húsvétkor megtartják a hagyományos várkapu nyitó fesztivált is Szigligeten, de innentől folyamatosan lesznek programok a várban.

-------------------

Javában tart a Tavaszi Fesztivál Siófokon - mondta a  Lánchíd Rádió Magyar Tenger című műsorában Gyulainé Isó Edina. A Kálmán Imre Kulturális Központ vezetője kifejtette: három héten keresztül várják az érkezőket az ország minden pontjáról. Felidézte: március 13-án komolyzenei koncerttel nyitottak, és egy hónapra rá ismét egy komolyzenei koncerttel zárnak majd. Beszélt arról is: az egyik és legfontosabb kiemelt rendezvény a Siófok 50, amely köré számos különleges kiállítás épül.