Május 12-én szombaton tartották a hagyományos évadnyitó, Balaton koszorúzó versenyt, a Balatoni Évadnyitó T-Systems Nagydíjat. Gyenge, majd kissé frissülő szélben az év második nagyhajós versenyét – a Tolnay után – is a Team Black Jack nyerte Roland Gaebler kormányzásával! Második helyen az Opel Fifty-Fifty, harmadik helyen az egytestű Principessa végzett.

Részt vettek a koszorúzáson, vitorlabontáson az utánpótlás vitorlázók: a Nádas Kupa évadnyitó futama is ekkor zajlott Csopakon, a megnyitóra átvonultak a fiatalok is, majd egy futammal ők is megnyitották az idei évet.

A Finn és Kalóz osztály versenyzői sem panaszkodhattak: a szeszélyes szél mellett futamokat hellyel-közzel sikerült rendezni az Atom kupán, de a parti hangulat annál jobb volt a balatonfüredi Koloska Kikötőben!

A nehezen induló felnőtt Laser Európa-bajnokság végül várakozásaink szerint alakult: Érdi Mári 5. helyen végzett – ahogy idén minden világversenyen befért a top 5-be, és jelenleg a világranglistának is e helyén áll, a Vadnai testvérek pedig a 20. hely körül végeztek: Joni 23., Benji pedig 26. lett a rendkívül erős mezőnyben.

Óriási, eddig itthon még páratlan sikert ért el Kis-Szölgyémi Soma a workumi Dutch Youth Regattán: a rangos versenyen a kerekedi versenyző a serdülő osztályban 1. lett! Az ifi mezőnyben Szabó Roni Oszkár a szintén csodálatos 5. helyet szerezte meg. A 29er mezőnyben 6. lett a Kocsis-Pavlik, 7. a De Jonghe-Jeney páros. Gratulálunk a fiúknak, reméljük, hamarosan részletesebb beszámolót is kapunk a holland versenyről!

Jön!

Hagyományosan a Pünkösdi hosszú hétvégén kerül megrendezésre a Pünkösdi Regatta, idén 37. alkalommal. A három napos verseny első napján, szombaton Földvár-Keszthely között versenyez a több száz fős mezőny, vasárnap a Keszthelyi-öbölben zajlik egy gyorsasági futam, végül hétfőn térnek haza a hajók, miután Keszthelytől Ábrahámhegyig versenyeztek. Idén a smartsailing előnyeit is élvezhetjük, ha a KWINDOO nyomkövetését használjuk!

Olimpiai és ex-olimpiai osztályok számára rendez versenyt a Spartacus VE Földváron: Laser Standard, Finn, 49er, Repülő Hollandi, Star és F18 katamarán osztályokban fog zajlani a verseny, amit Dolesch Iván tiszteletére, emlékére rendeznek.

Csopakon a hosszú hétvége ismét az utánpótlásról fog szólni: a három napos Kereked Ifjúsági Kupára mindig népes mezőny gyűlik össze az ifjúsági osztályokból.

A Balatonfüredi Yacht Clubban pedig már a következő világversenyre, a Dragon Európa-bajnokságra készül mindenki: jövőhéten, május 23-26. között rendezik meg az esemény főpróbáját, a Dragon Országos Bajnokságot!

Fotók, források: Porthole, Magyar Optimist Osztályszövetség Facebook, 29er Hungary Facebook, Cserta Gábor / MVSz, Érdi Mári Facebook

A Volvo Körkapcsolás rovatát a Volvo Autó Hungária támogatásával hozzuk el.