Az Opel Fifty-Fifty lett az első, az MKB Extreme Sailing „amerikai katamarán” a második, a Thunderbird pedig a harmadik helyen zárta a hosszú hétvégén megrendezett Pünkösdi Regattát, amelyre közel 230 hajó nevezett. Mindenféle időjárásra volt példa: szélcsendre, gyenge szélre, ahogy erős, 25 csomós szélre is. Utóbbi miatt egy árbóc eltört, az egyik hajó pedig felborult. 

Míg a nagyhajósok a Nyugati-medencében vígan vitorláztak, a Csopakon megrendezett Kereked Ifjúsági Kupán a rendezők szélhiánnyal küzdöttek. Pedig a futamoknak nagy volt a tétje, ez volt az Optimist és 29er osztály utolsó válogatóversenye is, itt derült ki, a legkisebbektől ki utazik végül a holland EB-re és ciprusi VB-ra, a 29ereknél pedig hogy ki megy Texasba az ifi VB-ra. Azért a szükséges futamokat végül sikerült mindenhol megrendezni!

2018 Kereked Kupa from Zsombor Lacza on Vimeo.

Balatonföldváron a Repülő Hollandi, a Star és az F18 katamarán osztályoknak rendezett versenyt a Spartacus VE. A szombati szélcsendes-limányos nap után beindult a Dolesch Iván Emlékverseny, így végül nyolc futam alapján sikerült eredményt hirdetni.

A mai napon elindult a Dragon Országos Bajnokság Balatonfüreden, ami tulajdonképpen a főpróbája a szombaton kezdődő Európa-bajnokságnak. Az egyik legelegánsabb hajóosztály rendezvénye lesz, már csak ezért is érdemes figyelmünket Füredre szegezni!

Újabb remek eredményt ért el egy világversenyen a Gyapjas páros. Legutóbbi Világkupa 10. helyük után ezúttal a felnőtt Európa bajnokságon érték el eddigi legjobb eredményüket (európai indulók között 14.). A Burgasban megrendezett versenyen főleg az ő testalkatuknak kedvezőtlen 15-18 csomós “seebreeze” dominált, de ennek ellenére kitűnő eredménnyel zártak.

A hétvégén ismét számos verseny közül válogathatunk, ha a vitorlásversenyzés mellett döntünk.

A Kenese Marina-Portban a Gépjármű regatta túraversenyen indulhatunk, de a Balaton másik végében, Gyenesdiáson részt vehetünk a YEGY Évadnyitó Nagyhajós versenyén is. A kettő között pedig a balatonlellei Építész Regatta vár minket a Karsailing VSE rendezésében. Valamint megnyitják a szezont a Fertő tavon is, a hagyományos évadnyitót követően két napos pályaversenyen vehetnek részt az Optimist, Laser, Finn, Kalóz és YS osztályok.

Forrás: Hunsail.hu, Spartacus.hu

Fotó: Cserta Gábor/TVSK, Spartacus VE, 470 EB, Kereked Ifjúsági Vitorlázás

A Volvo Körkapcsolás rovatát a Volvo Autó Hungária támogatásával hozzuk el.