A Csoki Kupa már pénteken elkezdődött a Spartacus VE-ben, Balatonföldváron, ezen a napon sikerült is remek három futamot megrendezni a tökéletes, 12 csomós északkeleti szélben. Szombaton a már említett időjárási viszonyok miatt csak egy, vasárnap a szélcsend miatt egy futamot sem sikerült lefuttatni. Azért csokiból és jókedvből nem volt hiány!

Az 51. Mihálkovics-Jeep Compass Nagydíj régi hagyományokat folytatott új lendülettel. A szombati rajtnál ugyan volt egy kis káosz és fetrengés a nagyobb pöffök miatt, de végül a verseny sikerrel lezajlott szombaton és vasárnap is. A parti programokról nem is beszélve! A másik medencében, Csopakon a Kereked ODT-n sok halasztás után végül két futamot sikerült megrendezni.

A Nemzeti Regatta idén már harmadszor zajlott a Balatoni Hajózás Zrt. szervezésében. A vitorlásversenyt Balatonkenese nyerte – nem csoda, Litkey Farkas kormányzott, de a sárkányhajó-verseny és gasztroforgatag is nagy népszerűségnek örvendett.

Fantasztikus sikert ért el Érdi Mári a Marseille-ben zajló Világkupa döntőben: a vasárnapi éremfutamon egy nagyon izgalmas futamban második lett, és ezzel összetettben is ezen a helyen zárta a versenyt! A Gyapjas testvérek is az élvonalban zártak, végül a 12. helyen – futamgyőzelmük is volt, és vezették is a versenyt a gyenge szeles első napok után.

Jön!

Nem is győzzük számolni, annyi verseny vár ránk ezen a héten! Rögtön holnap kezdődik a Laser Bahia Flottabajnokság Orfűn, valamint ugyanitt, ugyanekkor rendezik a „Lázár deák” Emlékversenyt is más dinghy osztályok és szörfösök számára.

Optimistesek lesznek a Hámori-tavon, Lillafüreden is, a tavalyihoz hasonló kiváló hangulatú, festői környezetben játszódó Hunguest Hotel Palota Lillafüred-Mercedes Benz Miskolc-Deboti Vitorlás Hétvégén.

Balatonfüreden két verseny is lesz a Hajógyári Kikötőben: szombaton a Tramontana-Sennebogen Kupa, vasárnap a Hamisszalag-Szilvássy Zoltán Emlékverseny zajlik majd – mindkettő túraverseny nagyhajósok számára.

Folytatódik Fűzfőn a LYC Kupa, a második fordulóval. Földváron ismét lesz verseny: a Földvári Regatták első fordulója Star, Hollandi, Finn és F18 katamarán osztályoknak. A füredi Soltész-Paks Kupán Kalózok és 470-esek indulhatnak; Fonyódon a Kormorán Kupa túraversenyen pedig Yardstick osztályok és Yollék, a táv Fonyód-Badacsony-Szigliget-Fenyves lesz. Kenesén újabb szakági regatta elé nézünk, jön a Dentál Regatta – Pharma Kupa és Doktor Regatta!

Forrás: Porthole, Hunsail.hu, Mihálkovics Kupa, Spartacus.hu, Balatoni Hajózás Zrt.

Fotó: Spartacus VE, Török Brigi, Balatoni Hajózás Zrt.

A Volvo Körkapcsolás rovatát a Volvo Autó Hungária támogatásával hozzuk el.