Az idei OP Csapatbajnokságot a THE-ben rendezték meg. A versenyen 12 csapat vett részt, azaz több mint 50 Optimistes volt jelen – amiből végül négy Spartacusos fiú végzett az első helyen! A CSVI Utánpótlás Kupán is szép számmal voltak jelen ifjú vitorlázók, 420, OP, Laser 4.7 és Radial osztályban versenyeztek.

Az Alkotmány Kupát, ahol a Tabu Old Timer Kupa hajói és a Háziverseny egységei is rajthoz álltak, mind a 48 egység sikeresen teljesítette. Az abszolút győzelmet a Lillafüred szerezte meg a Nemere II és Sirocco előtt.

Napsütéses időben zajlott a Tihany Kör Dulin László Emlékverseny és az Artesz Kupa is. Előbbi nagyhajósok számára rendezett túraverseny volt, utóbbin a Kalóz osztály mérkőzhetett meg pályafutamokon.

A 2személyes Balatonkerülő verseny első befutójára kevesebb mint 24 órát kellett várni. A Tantál fedélzetén Fazekas Gábor és Goszleth Marcell vasárnap reggel 7:39-kor futott be. Őket az FGF Sailing Team, majd a Fazék követte. Részletes lista, fotók, videók és beszámoló itt található!

Solingos hazai siker is történt a héten: az osztrák Zipfer Trophy-t a HUN1 csapata nyerte Varjas Sándor kormányzásával!

Jelenleg is versenyez az olasz Braccianoban a Gyapjas-testvérpár, a 470 Junior VB-n. Facebook oldalukon követhetjük őket!

Lesz

Balatonfüreden MVSz Nagyhajós Bajnokság, Földváron Nautic 330 és 370 Bajnokság kezdődik a héten. Újdonságok is várhatók idén a bajnokságok terén, a Nagyhajós Bajnokságon hagyományteremtő csapatfotózás lesz, a Nauticok versenyét pedig a KWINDOO nyomkövető rendszerével élőben is követhetjük.

Jön a Nádas Kupa következő fordulója, a Vadliba Kupa, most a Balaton helyett a Velencei-tavon. A VVSI-ben rendezett versenyen a legkisebb vitorlázók, az Optimistesek versenyezhetnek.

Forrás: Hunsail, Porthole, Compass Magazin, Szólóvitorlázás

A Volvo Körkapcsolás híreit a Volvo Autó Hungária támogatásával hozzuk el.