A Fertő tavi búcsubulira sokan elmentünk, mert talán ez volt az utolsó lehetőség, hogy ezen a történelmi helyszínen még egyszer rápillanthassunk a jellegzetes cölöpházakra, a kikötőre, ahová korábban csak határsáv engedéllyel lehetett kijutni, ahol a határőrök éjszakára leláncolták a hajókat… Jönnek a bulldózerek, hogy új arculattal egy modern 21. századi szabadidőközpont építéséhez átrendezzék a területet.

Mi reggel 6 kor már megérkeztünk, és ez a látvány fogadott:

Ez lenne a hirhedt chemtrail? Nem ez a Schwechat-i reptérről felszálló korai gépek kondenzcsíkja. Gyönyörű!

 

A versenyről Kámán Tomi tett fel a FB-ra gyors beszámolót onnan idézek:


“Még így nagyon frissen és nagyon röviden egy pár sor az utolsó "igazi" Fertős versenyről! A versenyröl csak röviden! A rajt 11-re volt kiírva, de az időjárásra és a családi hangulatra való tekintettel a versenyrendezőség kicsit csúsztatott a szoros menetrenden! Sütött a nap, 15-20 csomós szél volt az első és második futamban, ami aztán a harmadik futamra 25-26 csomóra erősödött. A rendezőség a második futam után megkérdezett minden hajót, hogy szeretne-e harmadik futamot! Akkor igent mondtunk lelkesen, de csak 10 perc elteltével realizáltuk a tényt, hogy a futam után még 2 km kreuz várt ránk... https://static.xx.fbcdn.net/images/emoji.php/v9/fbf/1/16/1f62c.png😬


Nagyon jó verseny volt, igazán sportos időjárással!
Személy szerint és az egész fertői csapat nevében szeretném mégegyszer megköszönni mindenkinek, aki eljött! (versenyzőkén vagy látogatóként) Öröm volt látni titeket, veletek vitorlázni, beszélgetni!
Köszönet illeti a rendezést, a teljesség igénye nélkül: FVSZ, Schneider Isi, Holló Dani, Szilvási Judit, Balázs Feri és mindenkit, aki sütött, főzött és kivette a részét ebből az ünnepből!

 

Mégegy külön köszönet Szentpéteri Ádámnak, Szentpéteri Zsoltnak és Vass Ádámnak a kezdeményezésért és a figyelmességetekért!!! Kutassy Lászlónak nagyon szépen köszönjük a képen látható díjakat/elismerést! Egész extrán komoly díjakat kreálsz nekünk és másoknak! “

 

em található automatikus leírás.