A lassan hagyományosnak számító  klasszikus hajók egykezes tókerülő versenyén idén 20 hajó cirkált szombat reggel a Tihanyi Hajós Egylet előtti rajtvonalon. Bárczi Tamás - Bodvica,  Fazekas János - ViNo-Bá 2.0 és Joó Tamás – Nimfa képviselték egyesületünket.

Az  egymás közötti versengés itt másodlagos ennél fontosabb, hogy magunk legyünk szeretett hajónkkal, gondolatainkkal  és hagyjuk, hogy a Balaton elmesélje nekünk egy napját.  A  nyüzsgő füredi vízi életet, a tó fölé tornyosuló apátsággal,  az alkonyati lecsendesedést, Révfülöp csendes báját, a csillagokat az égen, az estében feketedő Badacsony jellegzetes formáját,  a bíborvörös napfelkeltét, a reggel magányában a tó közepén úszó nádon veszekedő sirályokat.  A különböző napszakok más és más festéket öntenek a tájra megszínezve az emlékeinket. Ahogy ringatózunk a vizen a képek, hangulatok, érzések  egymást követik és egy életre itt maradnak bennünk, feloldva a hétköznapok nyugtalanságát. 

Ugyanakkor hatalmas sportteljesítmény is túrahajóinkkal a tó egyedüli körbevitorlázása. Kell hozzá erő és mindenek előtt akarat. És még így is kétséges a „siker” mert a hajóknak szél kell, legkedvesebb tavunk pedig igen szeszélyes. Bár idén a gyenge szélben végül is nem sikerült megcsinálnunk a teljes kört, de így is minden vizen töltött pillanat megérte.