Várhatóan gyenge szél lesz a csütörtökön reggel 9-kor Balatonfüredről elrajtoló 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíjon, amelyre a legfrissebb adatok szerint több mint 530 hajó legyénysége nevezett.

Köztük a női vitorlázók számára közösséget építő és a vitorlázást a nők körében népszerűsítő Women on Water (Wow) Hungary által támogatott Get The Red Sailing Team. A csapat egy Extreme 40-es katamaránnal vág neki a légvonalban 150 kilométeres távnak, a hajó kormányosa Virág Flóra, aki - Érdi Mári mellett - az egyik legeredményesebb magyar női vitorlásversenyző.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ) Kékszalagra készített időjárás-előrejelzése szerint csütörtökön reggel még mérsékelt, időnként kissé élénk (10-30 km/h) északkeleti szél várható, amely a rajt idejére gyengülni kezd, illetve fokozatosan felváltja a tavi cirkuláció. Napközben gyenge vagy mérsékelt (5-15 km/h) légmozgásra lehet számítani, melynek iránya erősen helyfüggő (általában vízközép felől fúj), és a késő délutáni óráktól egyre nagyobb területeken leáll.

A Katasztrófavédelem viharjelző rendszere szerint csütörtök reggel fél 7-kor Balatonfürednél 12 km/h-s északi szél fújt. 

(A címlapkép forrása: Országos Meteorológiai Szolgálat)