Megható volt, amikor a 70-es cirkálók eredményhirdetése közben a színpadon, közösen, fekete szalagot a magasba emelve emlékeztek meg a csapattársról, barátról. Pomucz Tamás 63 évet élt, emlékét a hazai vitorlázás örökké megőrzi.

A szomorú pillanatok után kissé lassan oldódott a hangulat a balatonfüredi Gyógy téren, ahol az 52. Kékszalag Raiffeisen Nagydíj díjkiosztóját tartotta a Magyar Vitorlás Szövetség, de mindenki tudta, hogy Pomucz Tamás is azt akarta látni odaföntről, hogy ünnepel a sportág, hiszen véget ért az év legjobban várt vitorlás eseménye.

A díjkiosztón az RSM2 legénysége emelhette magasba a Herendi Porcelánmanufaktúra gyönyörű trófeáját, és természetesen a második New Black Jack, valamint a harmadik MKB-Prospex csapata is nagyon boldog volt a dobogón. Bár a befutó után még biztos, hogy inkább a szomorúság volt jellemző az abszolút győzelemben reménykedő többi legénységre, de a díjkiosztón már nyoma sem volt ennek.

Nem csak az abszolút helyezettek, hanem a különböző hajóosztályok dobogósai is nagyon boldogan vették át méltó elismeréseiket. Nagy küzdelemben dőltek el a vízen az érmes helyezések és az ellenfelek mellett ezúttal az időjárás is alaposan próbára tette a versenyzőket, hiszen nagyon gyenge szélben kellett körbe vitorláznia a Balatont az 535 benevezett hajónak. Végül 339-en teljesítették limitidőn belül a távot. 

A koronavírus járvány miatt, a Magyar Vitorlás Szövetség kollégái és a díjátadók csak kézfertőtlenítést követően léphettek színpadra, mellőzték a kézfogást és az érmeket a sportolók kezébe adták, melyeket ők maguk akasztottak saját nyakukba. Természetesen, ennek ellenére valamennyi díjazott rendkívül büszkén vette át az érmeket.

A Magyar Vitorlás Szövetség megköszönte a részvételt, a kitartást, valamint a sportszerű vitorlázást a versenyzőknek, és köszönetet mondott a támogatóknak is, akik a járvány okozta nehéz helyzet ellenére is kitartottak a sportág és a Kékszalag mellett.

A részletes eredmények az alábbi linken elérhetőek és letölthetőek:

https://hunsail.hu/mvsz-versenyek_2020_52_kekszalag