Tisztelt Hajótulajdonos!

A Magyar Országgyűlés által elfogadott, az ,,egyes vagyonkezelő alapítványokról és az azoknak történő vagyonjuttatásról" szóló 2020. évi CVI törvény értelmében a Révfülöp, Halász utca 51-53. szám alatt található ingatlanegyüttes - a tehetséggondozás céljainak megvalósítása érdekében - a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány tulajdonába került.

Kérem, engedje meg, hogy néhány mondatban bemutassam Önnek a Mathias Corvinus Collegiumot. Az 1996-ban alapított MCC célja, hogy anyagi helyzettől függetlenül fejlődési lehetőséget kínáljon a legtehetségesebb fiatalok számára. Ingyenes képzéseink elsősorban az általános iskola felső tagozatán, a középiskolában és az egyetemeken tanulók számára érhetők el, de posztgraduális képzéseket is nyújtunk tanulóink számára.

Az Alapítvány majd 25 éves tehetséggondozó tevekénysége 2020-ban fokozatot váltott. Ennek eredményeképpen programjainkat a következő öt évben Kárpát-medence szerte 35 magyarlakta településen tesszük elérhetővé. Fejlesztéseink megvalósulását követően intézményünk 3500 általános iskolás, 4000 középiskolás es 1500 egyetemista számára nyújt majd fejlődési lehetőséget.

A Halász utcai és a Kacsajtosi úti Gyermektábor összevonásával egy több száz gyermeket befogadó, egész évben üzemelő, a diákok számára ingyenes képzési és rekreációs központot alakítunk ki. A munkálatok már 2021 elején elkezdődnek annak érdekében, hogy a fiatalok szakmai programjaik során minél hamarabb élvezhessék a helyszín nyújtotta lehetőségeket.

Az elmúlt időszakban, több szakértői egyeztetést követően arra a következtetésre jutottunk, hogy az ingatlanon elvégzendő felújítás a kikötő területét is nagy mértékben érinti. A tehetséggondozáshoz elengedhetetlen infrastrukturális feltételek kialakítása a következő években valósul meg, ennek keretében maga a vitorláskikötő is megújul majd. Ebben az időszakban a terület ezen részé a korábbi tevekénységre sajnos nem lesz használható.

Az Ön hajójának tárolására vonatkozó szerződés ez év végével lejár, melyet a kikötőben zajló átalakítási munkálatok és a funkcióváltás miatt sajnos nem tudunk meghosszabbítani. Erre tekintettel kérjük, a következő időszakban hajója elszállításáról gondoskodni szíveskedjen, ennek részletei kapcsán a kikötő vezetésé (Pay'r Egon; +36-70-508-31-45; gazdasagi.revfulop@mnsk.hu) áll szíves rendelkezésére. Megértését és segítséget ezután is nagyon köszönöm!

Egy kis mellékes a Mathias Corvinus Collegium Alapítvány weboldaláról:

Az állami vagyonjuttatás révén az MCC Pécsett, Szekszárdon, Szombathelyen, Zalaegerszegen és Révfülöpön kapott az államtól leromlott állapotú, kihasználatlan ingatlanokat, amelyeket felújít és az adott önkormányzatokkal egyeztetve, az érintett települések életének vérkeringésébe is bekapcsol.

A 2020. októberben az MCC tárgyalásokat kezdett az Axialis Holding Zrt. megvásárlásáról, amivel kapcsolatban a felek jogilag nem kötelező érvényű megállapodást írtak alá. és a többségi tulajdonossal közösen irányítaná a cégcsoport működését. Az MCC 2008-tól van jelen a könyvpiacon, sikeres vásárlás esetén az MCC Alapítvány hamarosan a Libri-Bookline Zrt. stratégiai kisebbségi tulajdonosa lesz.