A kampány keretében a Magyar Vitorlás Szövetség tagszervezetei, a hazai klubok, vitorláskikötők kikötők csatlakozhatnak az egyhetes eseménysorozathoz népszerűsítve a vitorlázást közösen a Magyar Vitorlás Szövetséggel és a World Sailinggel.

A Kereked Vitorlás Klub egy ilyen kis videóval jelezte, hogy náluk is rendkívül aktív a klubélet, sok az ifjúsági sportoló és szerencsére egyre több a lány is. Az egyik csoport edzője, az athéni olimpián a magyar színeket a 470-es hajóosztályban képviselő Weöres Márti sokat tesz azért, hogy a lányok, hölgyek kipróbálják és megszeressék ezt a csodálatos sportágat. A videó is egyértelműen ezt igazolja:

A programsorozat kiemelt eseménye a női vitorlázás hete, mely a Föld északi féltekének összes államában – előzetes tervek szerint – egy időben, 2021. május 21-29-ig között kerül megtartásra. Hazánkban egy rendhagyó csapatversenyt rendez a Magyar Vitorlás Szövetség, méghozzá május 24-én. A benevezett női csapatok a balatonfüredi Tagore sétány előtti vízterületen, egy up&down pályán mérhetik össze tudásukat, onde design J24-es típusú hajókkal. A részvétel ingyenes és szép díjakért küzdenek majd a csapatok.

A versenykiírás megtekinthető itt!